Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Om cookies på hkr.se. Jag godkänner

itslearning

Lärplattformen itslearning används i alla kurser och program vid Högskolan Kristianstad. Itslearning är en webbtjänst, vilket gör att du kan logga in från vilken dator som helst. Du kan också logga in från en smartphone eller surfplatta.

Inloggningssidan till itslearning

Logga in på din kurs på itslearning

  1. Kontrollera på Min studieinformation så att du är registrerad på minst en kurs med kursstart aktuell termin. Det gäller även dig som är programstudent.
  2. Gå till hkr.itslearning.com
  3. Klicka på knappen "Logga in med HKR-konto"
  4. Logga in med din HKR-epost och lösenord.

Viktigt att veta

Registrering ger tillgång till kurs

För att få tillgång till din kurs måste du vara registrerad på den. Hjälp om registrering hittar du på Mina sidor. Efter att du registrerat dig kan det ta upp till ett dygn innan kursen är tillgänglig på itslearning.

Treveckorskontroll sker via itslearning

I så gott som alla kurser sker en aktivitetskontroll i tredje kursveckan då du bekräftar att du har för avsikt att fortsätta kursen. Om du inte deltar i denna aktivitetskontroll stryks du från kursen och tidigt avbrott förs in i Ladok. I och med detta försvinner din tillgång till kursen i itslearning.

Om du plötsligt förlorat tillgång till en kurs du har för avsikt att gå bör du kontakta studieadministrationen på din sektion snarast.

Vanliga frågor

Jag har inte fått/glömt bort mitt lösenord

Du kan beställa inloggningsuppgifter eller uppdatera ditt lösenord online.

Jag kan inte logga in på itslearning trots att jag har lösenord

  • Kontrollera när din kurs startar via din kallelse till utbildningsstart.
  • Kontrollera så att du är registrerad genom att logga in på Min studieinformation.
  • Din inloggning till itslearning och tillgång till kursytan aktiveras dagen efter att du registrerat dig.
  • Se till så att du väljer inloggningsalternativet "Logga in med HKR-konto" och loggar in via HKR:s inloggningsruta.

Jag kan inte hitta min kurs

De två vanligaste orsakerna är att du ännu inte är registrerad på kursen eller att du blivit struken i treveckorskontrollen. En annan möjlighet kan vara att du gjort studieuppehåll tidigare och nu omregistrerats. Logga in på Min studieinformation för att kontrollera om du är registrerad. Kontakta studieadministrationen på din sektion om du tror något blivit fel. Observera att det kan ta upp till ett dygn efter registrering innan kursen blir tillgänglig på itslearning.

Hur ofta måste jag logga in på itslearning?

Hur intensivt itslearning används varierar mycket mellan olika kurser. I en del nätbaserade kurser krävs att du loggar in flera gånger i veckan för att följa med i diskussioner online, i vissa campusförlagda kurser behöver du kanske bara logga in då du ska lämna in en inlämningsuppgift eller hämta ett dokument. Du får information från din lärare om vad som gäller just din kurs.

Viss studentinformation från Högskolan och från programmen ges via itslearning, så är du heltidsstudent bör du ta för vana att logga in minst en gång i veckan. Tänk på att logga in i tredje kursveckan så att du inte missar aktivitetskontrollen.

Hur laddar jag hem itslearning?

Du behöver inte ladda hem något för att kunna logga in i din kurs. Det är bara att öppna det program du normalt brukar använda för Internet. Däremot kan det hända att delar av kursmaterialet kräver att du har särskild programvara för att kunna ta del av det. Det vanligaste är att du behöver Flash Player för att kunna se filmer i kursen, Adobe Reader för att kunna läsa dokument i pdf-format eller Office för att öppna uppladdade dokument.

Det finns en itslearningapp för Android och iPhone. itslearning presenterar appens funktioner på youtu.be/daV7pTQ66Lw

Appen är inte nödvändig för att kunna nå itslearning i mobilen. Framför allt ger den dig möjlighet att hantera dina meddelanden på ett enklare vis i mobilen samt att sätta en PIN-kod för enklare inloggning i mobilen. Det går lika bra att använda mobilens vanliga app för internetåtkomst.

Kontaktuppgifter

Lärare

Logga in i din kurs på itslearning och klicka på länken Deltagare till vänster så hittar du dina lärare. Du kan skicka meddelande direkt från deltagarlistan. Telefonnummer och e-post till alla anställda hittar du via sökrutan i den gröna listen på HKR:s webbsida.

Studieadministration

Sektionen för hälsa och samhälle - hs@hkr.se eller 044-2503100
Öppettider och mer information

Sektionen för lärande och miljö - lm@hkr.se eller 044-2503200
Öppettider och mer information

Ange alltid namn, personnummer och vilken kurs det gäller om du kontaktar oss via e-post för att vi ska kunna hjälpa dig så effektivt som möjligt.

Helpdesk/IT-pedagoger

Har du frågor om själva plattformen itslearning vänder du dig till IT-pedagogerna på LärandeResursCentrum. Du når oss via Högskolans helpdesk - 3030@hkr.se eller 044-20 30 30.

Vi har drop-in klockan 12.00–13.00 varje vardag under terminstid i datorsalen 07-323. Där kan du få hjälp med itslearning, men också med andra frågor om hur du använder IT i din utbildning, som till exempel Word, PowerPoint och inspelning av film och ljud.

Hjälp med itslearning

I vår introduktion till itslearning hittar du korta filmer som hjälper dig att komma igång.

Akuta problem?

Har du ett akut problem som rör IT eller media?

Ring 044-203030 eller maila 3030@hkr.se

Vi erbjuder drop in med IT-mediapedagogisk hjälp och sökhjälp alla vardagar mellan kl 12-13. Du hittar oss i datorsalen ovanför biblioteket.

IT- och mediapedagogisk hjälp

Information in English

This information about itslearning learning management system is also available in English.

Uppdaterad: av Eva Mandorf

Sidansvarig: Åsa Kronkvist