itslearning

itslearning är den plattform som används för nätbaserade kurser vid Högskolan Kristianstad. Om din kurs ska ges via itslearning får du information om detta i kurskallelsen från din sektion.

Inloggningssidan till itslearning

Logga in på din kurs på itslearning

För att få tillgång till din kurs måste du vara registrerad på den. Efter att du registrerat dig tar det en arbetsdag innan du får tillgång till kursmaterialet.

OBS! Inloggning och registrering öppnar en vecka före kursstart. Användarnamn och lösenord skickas ibland ut tidigare, men du måste ändå vänta med att registrera dig.

Detta behövs i din dator

itslearning är en helt webbaserad plattform. Det innebär att du inte behöver ladda ner någon särskild programvara för att kunna logga in i din kurs. Du använder den webbläsare som finns i din dator. itslearning fungerar med exempelvis Internet Explorer, Firefox och Safari. Har du möjlighet att välja rekommenderar vi Firefox. Du behöver vara ansluten till Internet hela tiden då du är inloggad på din kurs. Därför fungerar det bäst om du har en bredbandsuppkoppling eller annan fast uppkoppling.

Även om det inte behövs någon särskild programvara för att logga in i kursen kan det hända att delar av kursmaterialet kräver att du har särskild programvara för att kunna ta del av det. Det vanligaste är att du behöver Flash Player för att kunna se på film i kursen eller Adobe Reader för att kunna läsa dokument i pdf-format. Mer information om detta får du i din kurs.

Användarnamn och lösenord

Användarnamn och lösenord skickas normalt ut några veckor innan terminsstart, om du är ny student på Högskolan Kristianstad.

Om du har studerat vid HKR de senaste två åren använder du de inloggningsuppgifter du redan har. Om du inte kommer ihåg dina uppgifter kan du få dem skickade till dig.

Registrering och kurstillgång en vecka före kursstart

På Högskolan Kristianstad har vi självregistrering på våra program och kurser. Gå till Min studieinformation för att registrera dig på de program eller kurser som du är antagen till. Om du har frågor kring registreringen vänder du dig till studieadministrationen på din sektion.

Efter att du registrerat dig tar det en arbetsdag innan du får tillgång till kursytan på itslearning.

Har du frågor eller problem?

Om du inte har fått lösenord eller om du tappat bort ditt lösenord

Om du inte fått lösenord senast en vecka innan kursstart eller om du glömt lösenordet så gå till https://studentkonto.hkr.se/order/ och att fyll i formuläret.

OBS! Om du har frågor om lösenord/inloggningsuppgifter så kontakta din sektion. Se kontaktuppgifter nedan. Mer information och svar på de vanligaste frågorna om datakonto och inloggningsuppgifter hittar du på sidan om inloggningsuppgifter.

Frågor om kurslitteratur eller kursuppgifter

Har du frågor om kursinnehåll, kursmaterial, litteratur eller eventuella obligatoriska kurstillfällen vänder du dig till de kontakter du fått i ditt välkomstbrev. Exakt hur itslearning ska användas och vilka krav som ställs på hur ofta du ska vara inloggad kommer du att få information om av din lärare. Kontaktuppgifter till Högskolans personal hittar du genom sökfunktionen högst upp på webbsidan.

Om du inte kan logga in på www.hkr.se/registrering

Kontakta studieadministrationen på din sektion.

Om du inte kan logga in på itslearning, trots att du har lösenord

Observera att inloggningen på itslearning inte aktiveras förrän en vecka före kursstart. Om det är närmare kursstart än så: kontakta oss via Högskolans helpdesk - 3030@hkr.se eller 044-20 30 30.

Övriga frågor om registrering och utskick av lösenord

Kontakta studieadministrationen på din sektion:

Sektionen för hälsa och samhälle -
hs@hkr.se eller 044 20 31 00
För dig som studerar inom Arbetsliv, Data, Ekonomi & Juridik, Hälsovetenskaper, Informatik & Webbdesign, Sociologi, Teknik.

Sektionen för lärande och miljö -
lm@hkr.se eller 044 20 32 00
För dig som studerar inom Biologi, Biomedicin, Gastronomi, Landskapsvetenskap, Lärarutbildning, Pedagogik, Psykologi, Utbildningsvetenskap, Utbildningsledarskap, VA- och kretsloppsteknik, Vattenvård.

Ange alltid namn, personnummer och vilken kurs det gäller om du kontaktar oss via e-post för att vi ska kunna hjälpa dig så effektivt som möjligt.

Övriga frågor om itslearning

Har du frågor om själva plattformen itslearning vänder du dig till IT-pedagogerna på LärandeResursCentrum. Du når oss via Högskolans helpdesk - 3030@hkr.se eller 044-20 30 30.

Hjälp med itslearning

I vår introduktion till itslearning hittar du korta filmer som hjälper dig att komma igång.

Akuta problem?

Har du ett akut problem som rör IT eller media?

Ring 044-203030 eller maila 3030@hkr.se

Information in English

This information about itslearning learning management system is also available in English.

Uppdaterad: av Sofia Johansson

Sidansvarig: Åsa Kronkvist