Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Om cookies på hkr.se. Jag godkänner

Om HKR

Vi är en populär högskola i södra Sverige, hos oss finns några av landets bästa utbildningar som leder till jobb. Hos oss har du nära kontakt med dina lärare. Du försvinner inte i mängden. En liten men samtidigt stor högskola. Vi har 14 000 studenter, 45 program, 450 kurser allt på ett campus.

Vi är stolta över våra studenter och den mångfald de representerar. Högskolan arbetar mycket med breddad rekrytering, och mångfalden yttrar sig bland annat i kultur, familjebakgrund, ålder, intressen och förutsättningar.

Högskolans vision är att utbilda Sveriges mest anställningsbara studenter. Du ska helt enkelt efter avslutad utbildning ha de kunskaper, färdigheter och förmågor som är mest eftertraktade på arbetsmarknaden.

Våra utbildningar är utsedda till några av landets bästa

Flera av våra utbildningar har klarat sig väldigt bra i Universitetskanslersämbetets utvärderingar. Hittills har Ekonomprogrammet, Tandhygienistprogrammet, Magisterprogrammet i psykologi och Gastronomiprogrammet fått högsta möjliga betyg och rankas som bäst i landet. Även flera av våra andra utbildningar har fått bra betyg i utvärderingarna.

Vi arbetar ständigt med att forskningsanknyta våra kurser och utbildningsprogram. Då är våra goda internationella forskarkontakter och omfattande samverkan med det omgivande samhället viktiga för att skapa det allra bästa just för dig. Flera studenter går vidare till forskarutbildning i samarbete med olika universitet.

Här möter du arbetslivet

Våra studenter är anställningsbara och väl förberedda för arbetslivet. Vårt mål är att utbilda Sveriges mest anställningsbara studenter. Det gör vi genom att ha minst fem veckor verksamhetsförlagd utbildning, en form av praktik i alla utbildningar på grundnivå. På så sätt får du möjlighet att knyta kontakter med arbetslivet redan under studietiden.

Studera var du vill

HKR har partneruniversitet i fler än 30 länder. Som student hos oss har du därför goda förutsättningar att förlägga en del av dina studier och din praktik utomlands. Internationell erfarenhet är en självklar merit när du söker jobb, och dessutom något som utvecklar din personlighet.

Hos oss finns även många kurser på distans, som innebär att du via internet kan studera vid HKR oavsett var du bor eller vilka tider du vill läsa på.

Här bor du garanterat

En av grundförutsättningarna för att studierna ska fungera är en bra bostadssituation. Därför erbjuds du en bostadsgaranti i kommunen. Du kan välja bland lägenheter och studentbostäder, i anslutning till högskolan eller centralt inne i Kristianstad. Var du än väljer att bo är det cykelavstånd till Campus.

Välkommen till HKR!

Uppdaterad: av Eva Mandorf

Sidansvarig: Malin Malmsten