IT- och mediastöd

Som studerande på Högskolan Kristianstad har du tillgång till en rad IT-resurser. Du kan till exempel använda e-post, registrera dig på kurser du antagits till, logga in på det trådlösa nätverket på campus eller söka artiklar i de lösenordsskyddade databaser biblioteket prenumererar på.

Dina inloggningsuppgifter skickas till dig före terminsstart när du börjar studera vid HKR. Om du blir av med dem kan du enkelt beställa ett nytt utskick online. Läs mer om inloggningsuppgifter.

Utskrifter

Du betalar för utskrifter genom att i förväg sätta in pengar på ditt utskriftskonto. För att du ska kunna skriva ut redan i början av din utbildning är ditt konto från början laddat med en liten summa. Läs mer om utskrifter.

FirstClass och e-post

För e-post använder HKR kommunikationssystemet FirstClass. Det används också för gruppkommunikation, kursinformation och inlämning av uppgifter i många kurser. Din e-post kan du nå på flera sätt. Du kan logga in direkt i webbläsaren på din dator, ladda hem en klient till din dator eller en app till din telefon. I kurser där FirstClass används intensivt rekommenderar vi klienten för att du ska få tillgång till samtliga funktioner. Läs mer om FirstClass.

Nätbaserade kurser

De flesta nätbaserade kurser använder lärplattformen itslearning.Om din kurs ska ges via itslearning får du information om det i kallelsen till kursen.

I en del kurser används även Adobe Connect för föreläsningar, seminarier och möten över Internet.

Media för utlån

Du får låna mediateknisk utrustning för utbildningsrelaterade projekt om du är student vid Högskolan Kristianstad. Du lånar i bibliotekets lånedisk med ditt lånekort. Se vilken utrustning som finns att låna under Media för utlån.

Eduroam

Eduroam ger studenter, forskare och personal tillgång till Internet via trådlöst nätverk, både i HKRs lokaler och när man vistas på andra universitet och högskolor som också är medlemmar.

Om du behöver hjälp

För problem som rör inloggning, högskolans datorer, nätverk, utskrifter eller åtkomst till programvaror kontaktar du IT-support via e-post 3030@hkr.se eller telefon 044-203030.

För problem som rör själva användningen av IT- och medier i ditt lärande är du varmt välkommen till IMP-akuten. Vi kan till exempel hjälpa dig med användarfrågor i Word och Powerpoint samt med hur du använder den mediautrustning som finns att låna i biblioteket.

Uppdaterad: av Sofia Johansson