Research projects
-
Forskningsprojekt: Insekter - en kulinarisk och hållbar delikatess
Hur ska insekter bli accepterat som ingrediens i mat? Och hur vet vi att "insektsmaten" är säker att äta? Det är två frågor som forskningsprojektet " Insekter - en kulinarisk och hållbar delikatess" ska utreda under 2018–2019. Projektet har fått 1,4 Mkr av KK-stiftelsen, och ytterligare 1,2 Mkr från näringslivet. -
Forskningsprojekt: SILLA
Projekt SILLA riktar sig till mycket unga konsumenter, för att skapa en vana vid att äta sill till vardags redan under de första levnadsåren. Det finns flera utmaningar som behöver mötas för att kunna producera en god och barnvänlig produkt av sill. För att möta dessa har projektet samlat aktörer med kompetenser inom kvalitet, nutrition, sensorik, måltidspedagogik, produktion och marknad. -
Water Quality in Southern Sweden
Project name: Water Quality in Southern Sweden -
Adapted hospital food
Project name: Adapted hospital food, an integrated part of hospital care -
New anti-inflammatory Nordic diet
Project name: Control of diabetes and periodontitis through a new anti-inflammatory Nordic diet -
3D-printed food
Project name: Future meals - Individual, 3D-printed food for those who has difficulty swallowing -
Finger foods
Project name: A Vehicle to Prevent Malnutrition, Maintaining Physical and Social Health as well as Quality Of Life among Older Adults -
Nollvision för undernäring hos äldre
Nollvision för undernäring hos äldre -
Sustainable organic bread from heritage cereals
Project name: Sustainable organic bread from heritage cereals: using history to form the future -
Multi functional resistance
Project name: Multi functional resistance: a key to integrated pest management, pollination, and fruit quality -
The protein shifts
Project name: THE PROTEIN SHIFTS – knowledge gaps, obstacles and opportunities -
Seaweed as a vehicle for nutrients in a circular food chain
Project name: Seaweed as a vehicle for nutrients in a circular food chain -innovative steps to accomplish a protein shift – CirkAlg -
Bright communication
Project name: Bright communication -
Active aging
The research environment MEAL and researchers within design- and computer science has been highly involved in the project “Active aging – individualized meal solutions for health and life quality among elderly”.