Lansering av FOHRK
Varmt välkommen till lanseringen av Högskolan Kristianstads nya forsknings- och utbildningsmiljö inom mat, hälsa och handel, FOHRK, den 24 maj 2022.
Vi inleder med lunch mellan kl. 12.00 och 13.00 som följs av en presentation av FOHRK och aktuell forskning inom området mat, hälsa och handel. Dagen avslutas med några väl valda ord från Richard Tellström. Richard som ofta syns i TV är docent i måltidskunskap och en av våra främsta experter på matkultur och måltidshistoria.
Program
12.00–13.00 Lunch
13.00–13.20 Introduktion av FOHRK
Håkan Pihl, rektor, Anna-Karin Edberg vice rektor, Karin Wendin, professor, Albert Westergren professor och Jens Hultman professor, HKR
13.20–13.50 Framtidens mat
Viktoria Olsson, universitetslektor och Karin Wendin, professor, HKR och Susanne Rask, forsknings- och utvecklingschef Solina.
13.50–14.20 Måltidens betydelse för vår hälsa
Albert Westergren, professor, HKR och Sarah Forsberg, doktorand, HKR
och Köpenhamns universitet.
14.20–14.50 Hållbara och hälsosamma matvanor – ett handelsperspektiv
Jens Hultman, professor, HKR och Sara Andersson, kommunikations- & HR-direktör, Bergendahls.
14.50–15.10 Fika
15.10–15.30 Innovationsprojekt om hållbar matproduktion
Hannes van Lunteren, affärsutvecklare, Krinova Incubator & Science Park.
15.30–15.50 Hälsa kan inte köpas, men kan den säljas? Om den hållbara maten för individ, samhälle och stat
Rickard Tellström, docent i måltidskunskap, expert på matkultur och måltidshistoria.
Konferencier: Hannes van Lunteren