Mat, näring och hälsa (1-5)
5 poäng
Kurskod: GMA152
Beslut: Fastställd i nämnden 2004-10-25. Giltig från och med 2004-10-25.
Nivå: A
Utbildningsområde: Naturvetenskapliga området 100%
Huvudområde: Ej huvudområde.
VFU-andel: -
Engelsk titel: Food and Nutrition (1-5)
Revideringar
Förändring under examination och litteratur.
Litteratur
Litteraturlistan kan komma att revideras fram till 8 veckor före kursstart.
Kurslitteratur finns i viss omfattning att låna eller ladda ner på biblioteket. Talböcker för studenter med läsnedsättning finns sök- och nedladdningsbara i Legimus.
-
Bryngelsson, Susanne & Asp, Nils-Georg (2005), Popular diets, body weight and health: what is scientifically documented?. Scandinavian Journal of Nutrition (6 s). Övrigt: Tillhandahålls av institutionen till självkostnadspris.
-
Johansson, Ulla (2004), Näring och hälsa: Med speciella hänvisningar till vegetarisk kost. Lund: Studentlitteratur (309 s). Alternativt: Johansson, Ulla (2004), Näring och hälsa: Med speciella hänvisningar till vegetarisk kost. Lund: Studentlitteratur (309 s).
-
Kost- och Näringsdata AB (2003), Kostkoll MAX (Näringsberäkningprogram). Övrigt: Ange att du är student på Högskolan Kristianstad för en lägre kostnad. Anmärkning: 2 MB, Beställs via e-mail: info@kostdata.se Märk beställning med student Hkr
-
Livsmedelsverket (2005), Svenska näringsrekommendationer: Rekommendationer om näring och fysisk aktivitet. 4 upplagan. Uppsala: Livsmedelsverket (20 s). http://www.slv.se/mat och näring/svenska näringsrekommendationer