Gå direkt till innehåll.
  • Bibliotek
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare
In English
  • {{ node.Name }}
  • Logga in
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare
{{ prevNode.Name }}
{{ node.Name }}
  • Bibliotek
In English
Logotyp HKR
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
Mer innehåll
{{ node.Name }} {{ node.Name }}
  1. HKR
  2. Gastronomiprogrammet
  3. Artiklar och intervjuer
  1. HKR
  2. Gastronomiprogrammet
  3. Artiklar och intervjuer

Artiklar och intervjuer om Gastronomiprogrammet

Läs om våra studenter och lärare på Gastronomiprogrammet vid Högskolan Kristianstad. Vill du veta mer så kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev. Du hittar mer information om nyhetsbrevet i vänstermenyn.

Maria och Veronica alumner från Gastronomiprogrammet
Gastronomerna som blev korvmadamer
Falukorv och wienerkorv har aldrig fallit Veronica Börjesson i smaken. Men råkorv är något helt annat. Tillsammans med Maria Bub, en gång kurskamrat på Gastronomiprogrammet, driver hon Sotnosens korvar i Fornstugan. De träffades under utbildningen och upptäckte snart att de hade mycket gemensamt.
– Vi gillade inriktningen på utbildningen, där tyngdpunkten låg på produktutveckling och mat för många, minns Veronica.
Philip Lavin student Gastronomiprogrammet
Spännande sprudlande drycker gav mersmak och stipendium
Intresset för lokalproducerade drycker ökar och allt fler efterfrågar mer komplexa smaker, speciellt i fermenterad form. Nu prisas gastronomistudenten Philip Lavin med ett stipendium på 10 000 kr för sitt examensarbete där han undersöker hur tre nya naturliga jäststammar påverkar jäsning och aromutveckling vid fermentering av äppeljuice.
Felix har läst Gastronomiprogrammet
Jobbet ger unik inblick i livsmedelsbranschen
Produktutveckling och offentliga måltider i all ära. Under gastronomiprogrammets sista år följde Felix Larsson en livsmedelsinspektör under hennes arbetsdag – och han fick därmed upp ögonen för yrket där man möter mat och människor i skiftande miljöer.
Erika har läst till gastronom på Högskolan Kristianstad
Det behövs fler gastronomer som jobbar med skolmat!
Grönsaksbiffar eller kalops? Ekologisk mjölk eller kranvatten? Som måltidsstrateg har Erika Månsson koll på vad skolbarnen i Staffanstorps kommun stoppar i sig. Själv är hon övertygad om att gastronomerna från Högskolan Kristianstad har en viktig uppgift att fylla i samhället.
Exotisk frukt, bababdressing
Exotisk frukt ska smaksätta ny burgare
Varför välja en upptrampad väg när du ska göra ditt examensarbete? Varför inte ta ut svängarna lite extra och utvidga din kompetens när tillfället finns? Det gör Sebastian Andersson, som läser tredje och sista året på Gastronomiprogrammet. I sitt examensarbete har han utvecklat en ny och innovativ hamburgerdressing baserad på den exotiska afrikanska baobabfrukten.
Gastronomistudenter tar fram kunskapsmust
Gastronomistudenter lägger rabarber på högskolan
Går det att smaksätta ett varumärke? Och hur smakar i så fall Högskolan Kristianstad? Det spännande uppdraget fick gastronomistudenterna när de skulle ta fram en äppelmust för högskolans speciella tillfällen. Så här gick det till när högskolan fick sin egen must, kryddad med kunskap och Skånes landskapsäpple!
Carlos alumn från Gastronomiprogrammet
Carlos väcker Malmöbornas intresse för mat
Att mat och måltider har förgreningar i såväl historia som i hälsa, kemi och ekonomi – det insåg Carlos Rojas Carvajal under utbildningen på Gastronomiprogrammet. Nu försöker han få Malmöborna att äta mer hållbart och hälsosamt.
Emma och Marcus från Gastronomiprogrammet
Kefirvatten, jun och andra spännande sprudlande drycker
Kefirvatten, jun, och vasslesoda samsas med kvass och kombucha i Glashuset. Gastronomistudenterna har förfinat sina färdigheter i att kontrollera sina jästa drycker till att uppträda och smaka som önskat. Det har varit en resa på fem månader och i dag är det upp till bevis när resten på campus får smaka och uppleva gastronomernas kreationer.
Anmälningsalternativ
Start: {{ programme.TerminOchAr }}, vecka {{ programme.Startvecka }}
Studietakt: {{ programme.PtillF.Studietakt }}%
Studieform: {{ programme.StudieForm }} , {{ programme.PtillF.Oblig_sammankomster }} obligatorisk träff {{ programme.PtillF.Oblig_sammankomster }} obligatoriska träffar + {{ programme.PtillF.Oblig_ickeFysiska_sammankomster }} obligatorisk träff online {{ programme.PtillF.Oblig_ickeFysiska_sammankomster }} obligatoriska träffar online {{ programme.PtillF.Oblig_sammankomster }} obligatoriska träffar
Ort: {{ programme.Ort }}
Språk: {{ programme.Sprak }}
Urval: {{ programme.Urval }}
Anmälningskod: {{ programme.AnmalningsKod }}
Anmälan senast: {{ programme.AnmDateWorkDay | date:'yyyy-MM-dd'}}
{{ programme.SokLankText }} Anmäl dig
Sen anmälan

Ännu ej öppen för anmälan

Stängd för anmälan

OBS! Inställd
{{ programmeInfo.Namn }} - {{ programmeInfo.Poang }}
Anmäl dig
Stäng

Välj programtillfälle

  • {{ programme.TerminOchAr }}{{ programme.UniqueProperty }}
    Studietakt: {{ programme.PtillF.Studietakt }}%
    Studieform: {{ programme.StudieForm }} , {{ programme.PtillF.Oblig_sammankomster }} obligatorisk träff {{ programme.PtillF.Oblig_sammankomster }} obligatoriska träffar + {{ programme.PtillF.Oblig_ickeFysiska_sammankomster }} obligatorisk träff online {{ programme.PtillF.Oblig_ickeFysiska_sammankomster }} obligatoriska träffar online {{ programme.PtillF.Oblig_sammankomster }} obligatoriska träffar
    Ort: {{ programme.Ort }}
    Språk: {{ programme.Sprak }}
    Urval: {{ programme.Urval }}
    Anmälningskod: {{ programme.AnmalningsKod }}
    Anmälan senast: {{ programme.AnmDateWorkDay | date:'yyyy-MM-dd'}}
    {{ programme.SokLankText }} Anmäl dig
    Sen anmälan
    {{programme.ApplicationStartText}}
    Stängd för anmälan
    OBS! Inställd
Uppdaterad: 2022-03-31 av {{changedby.Name}} {{changedby.Name}}
Sidansvarig: {{pageresponsible.Name}} {{pageresponsible.Name}}
Dela
Dela

En liten men samtidigt stor högskola, samlad på ett campus.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Organisationsnummer: 202100-3195

Adress: Högskolan Kristianstad

291 88 Kristianstad

Hitta hit

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Bibliotek
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Om något händer
  • Covid-19
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
  • Webbkarta
© Högskolan Kristianstad 2022
Följ oss

En liten men samtidigt stor högskola, samlad på ett campus.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Organisationsnummer: 202100-3195

Adress: Högskolan Kristianstad

291 88 Kristianstad

Hitta hit

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Bibliotek
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Om något händer
  • Covid-19
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
  • Webbkarta
© Högskolan Kristianstad 2022