Gå direkt till innehåll.
  • Bibliotek
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare
In English
  • {{ node.Name }}
  • Logga in
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare
{{ prevNode.Name }}
{{ node.Name }}
  • Bibliotek
In English
Logotyp HKR
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
Mer innehåll
{{ node.Name }} {{ node.Name }}
  1. HKR
  2. Gastronomiprogrammet
  3. Artiklar och intervjuer
  4. Utbildningen hjälpte Ted att få sitt drömjobb
  1. HKR
  2. Gastronomiprogrammet
  3. Artiklar och intervjuer
  4. Utbildningen hjälpte Ted...

Utbildningen hjälpte Ted att få sitt drömjobb

Arbetet som förste destillatör på whiskydestilleriet Spirit of Hven ser han mer som en livsstil. Ted Nilssons väg till drömjobbet gick via Gastronomiprogrammet på Högskolan Kristianstad.

Matintresset har Ted haft sedan barnsben. - Så länge som jag kan komma ihåg har jag tyckt att det har varit roligt att förmedla passion och kunskap genom livsmedel, säger han. Direkt efter avslutade gymnasiestudier på Hotell- och Restaurangprogrammet reste Ted till Spanien för att som kökschef vara med om att bygga upp en nystartad restaurang. - Det var under den tiden som jag började fundera över min framtid och vad jag ville göra med mina kunskaper. För att bli bättre rustad att möta framtidens utmaningar bestämde jag mig för att söka till Gastronomiprogrammet på Högskolan Kristianstad. Jag hade läst på lite om utbildningen och jag upplevde att den innehöll de delar som jag behövde för att komma vidare i min yrkeskarriär.

Bred utbildning

Och utbildningen levde upp till hans förväntningar.

- Den var mycket bred och innehöll allt ifrån matkommunikation och gestaltning till livsmedelskemi och processteknik. Den breda inriktningen gjorde att man stod bättre rustad för arbetslivet oavsett vilken väg man valde att gå efter utbildningen.

Ted såg också den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) som en viktig del av och det var faktiskt också den som öppnade dörren till hans nuvarande arbete.

- Jag hade tidigare arbetat som kock på Spirit of Hven Backafallsbyn och kände att jag gärna ville återvända dit. Därför valde jag att göra min andra VFU i whiskydestilleriet där jag bland annat undersökte processutsläppen av metaller. Min rapport föll i god jord hos ägaren och det var nog en av anledningarna till att jag blev erbjuden en fast anställning direkt efter examen i juni 2012.

Drömjobb som förste destillatör

I dag arbetar Ted som förste destillatör, vilket bland annat innebär att han ansvarar för destilleriets whiskyproduktion och övriga sprittillverkning. - Dessutom arbetar jag i vårt laboratorium med produktutveckling och kvalitetssäkring. En stor del av vårt arbete går också ut på att utföra analyser och att utveckla kvalitetssäkringsprogram åt andra livsmedelsföretag. Och han känner att han hittat rätt. - Med tanke på min utbildning så är detta mitt absoluta drömjobb. Spirit of Hven Backafallsbyn är ett litet familjeägt bolag och jag känner en stark drivkraft att vilja vara med och utveckla företaget till nya höjder.

Start: {{ programme.TerminOchAr }}, vecka {{ programme.Startvecka }}
Studietakt: {{ programme.PtillF.Studietakt }}%
Studieform: {{ programme.StudieForm }} , {{ programme.PtillF.Oblig_sammankomster }} obligatorisk träff {{ programme.PtillF.Oblig_sammankomster }} obligatoriska träffar + {{ programme.PtillF.Oblig_ickeFysiska_sammankomster }} obligatorisk träff online {{ programme.PtillF.Oblig_ickeFysiska_sammankomster }} obligatoriska träffar online {{ programme.PtillF.Oblig_sammankomster }} obligatoriska träffar
Ort: {{ programme.Ort }}
Språk: {{ programme.Sprak }}
Urval: {{ programme.Urval }}
Anmälningskod: {{ programme.AnmalningsKod }}
Anmälan senast: {{ programme.AnmDateWorkDay | date:'yyyy-MM-dd'}}
{{ programme.SokLankText }} Anmäl dig
Sen anmälan

Ännu ej öppen för anmälan

Stängd för anmälan

OBS! Inställd
{{ programmeInfo.Namn }} - {{ programmeInfo.Poang }}
Anmäl dig
Stäng

Välj programtillfälle

  • {{ programme.TerminOchAr }}{{ programme.UniqueProperty }}
    Studietakt: {{ programme.PtillF.Studietakt }}%
    Studieform: {{ programme.StudieForm }} , {{ programme.PtillF.Oblig_sammankomster }} obligatorisk träff {{ programme.PtillF.Oblig_sammankomster }} obligatoriska träffar + {{ programme.PtillF.Oblig_ickeFysiska_sammankomster }} obligatorisk träff online {{ programme.PtillF.Oblig_ickeFysiska_sammankomster }} obligatoriska träffar online {{ programme.PtillF.Oblig_sammankomster }} obligatoriska träffar
    Ort: {{ programme.Ort }}
    Språk: {{ programme.Sprak }}
    Urval: {{ programme.Urval }}
    Anmälningskod: {{ programme.AnmalningsKod }}
    Anmälan senast: {{ programme.AnmDateWorkDay | date:'yyyy-MM-dd'}}
    {{ programme.SokLankText }} Anmäl dig
    Sen anmälan
    {{programme.ApplicationStartText}}
    Stängd för anmälan
    OBS! Inställd
Uppdaterad: 2016-08-15 av {{changedby.Name}} {{changedby.Name}}
Sidansvarig: {{pageresponsible.Name}} {{pageresponsible.Name}}
Dela
Dela

En liten men samtidigt stor högskola, samlad på ett campus.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Rapportera missförhållanden, visselblåsning

Organisationsnummer: 202100-3195

Adress: Högskolan Kristianstad

291 88 Kristianstad

Hitta hit

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Bibliotek
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Om något händer
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
  • Webbkarta
© Högskolan Kristianstad 2023
Följ oss

En liten men samtidigt stor högskola, samlad på ett campus.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Rapportera missförhållanden, visselblåsning

Organisationsnummer: 202100-3195

Adress: Högskolan Kristianstad

291 88 Kristianstad

Hitta hit

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Bibliotek
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Om något händer
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
  • Webbkarta
© Högskolan Kristianstad 2023