Karins frukostbröd med mjölmask - recept
Insekter kan ge en näringsrik start på dagen. Dessa frukostbullar med mjölmask blir extra proteinrika och gör att du står dig länge.
Ingredienser
(12 bullar eller 2 baguetter)
½ påse torrjäst
2½ dl vatten
6–7 dl vetemjöl
1 dl kokta grovhackade mjölmaskar
1 tsk salt
1 msk rapsolja
Lägg alla ingredienser i en degbunke, spara 1 dl vetemjöl till utbakning. Bearbeta degen i maskin med degkrok i ca 10 minuter. Jäs degen i ca 30 min vid sidan om ugnen eller, om du gör degen på kvällen, kan du jäsa degen i kylen och baka av den på morgonen till frukost. Knåda ihop degen och forma till 2 baguetter eller ca 12 frallor. Jäs bröden i ytterligare ca 30 min på plåt. In i ugnen på 225ºC i ca 15 min (frallor) ca 20 min (baguetter).