{{ programmeInfo.namn }} - {{ programmeInfo.poang }}
Vill du specialisera dig som sjuksköterska och fördjupa din kompetens inom personcentrerad omvårdnad för äldre? Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning vård av äldre ger dig möjlighet att lära dig mer om hur du kan arbeta med komplexa vårdbehov för äldre personer.
Som specialistsjuksköterska med inriktning vård av äldre jobbar du med förebyggande insatser för äldre personer, men även med omvårdnad av patienter med komplexa vårdbehov. En stor del av yrket handlar om att leda arbetet och att samarbeta med andra yrkesprofessioner för att främja en god livskvalitet för den äldre och dennes närstående.
Utbildningen är en akademisk yrkesutbildning som leder till dubbel examen, specialistsjuksköterskeexamen och magisterexamen.
Karriär för specialistsjuksköterskan
Det finns en god arbetsmarknad för specialistsjuksköterskor. Mer än hälften av Sveriges regioner bedömer att det råder brist på specialistsjuksköterskor inriktning vård av äldre, Region Skåne är en av dem. Specialistsjuksköterskeprogrammet inom vård av äldre ger dig den kompetens som krävs för att ge äldre personer en god vård av hög kvalitet inom kommunal-, primär- och sjukhusvård.
Med tanke på den växande andelen äldre personer och det ökade behovet av sjuksköterskor med specialistkompetens inom området, är det en investering för framtiden att specialisera sig inom vård av äldre.
Studieform
Utbildningen ges på halvfart och bedrivs på distans, via en nätbaserad lärplattform. Utbildningen innehåller både teoretiska och verksamhetsförlagda studier. Den verksamhetsförlagda utbildningen genomförs i närheten av det lärosäte där du är antagen.
Arbetsformerna varierar mellan individuellt arbete, arbete i studiegrupper, seminarier och föreläsningar. Du har också möjlighet till att studera utomlands under utbildningen.
Samverkan mellan flera lärosäten
Utbildningen genomförs i samverkan mellan Göteborgs universitet, Högskolan i Jönköping, Högskolan Kristianstad, Högskolan Väst och Linnéuniversitetet. Genom samarbetet tas varje lärosätes specifika ämneskompetens och akademiska kompetens tillvara, vilket främjar kvalitetsutvecklingen och nationell samverkan.