Mat och näring genom livet
7,5 hp
Kurskod: NL401G
Beslut: Fastställd av Utbildningsnämnden för lärande och miljö 2013-06-14. Giltig från och med 2013-11-11. Nedlagd 2023-01-31. Ersätts av: NL402G - Mat och näring genom livet.
Nivå: Grundnivå
Ämnesgrupp: Nutrition ()
Utbildningsområden: Naturvetenskapliga området 50%
Huvudområde: Mat- och måltidskunskap
VFU-andel: -
Engelsk titel: Food and Nutrition - A Lifespan Approach
Revideringar
Revideringen gäller ändring av litteratur
Ändringen gäller ändring av text under litteratur
Ändring av litteratur.
Litteratur
Litteraturlistan kan komma att revideras fram till 8 veckor före kursstart.
Kurslitteratur finns i viss omfattning att låna eller ladda ner på biblioteket. Talböcker för studenter med läsnedsättning finns sök- och nedladdningsbara i Legimus.
-
Abrahamsson, Lillemor (2013), Näringslära för högskolan: från grundläggande till avancerad nutrition. 6 upplagan. Stockholm: Liber (480 s).
-
Eklund, Sven (2011), Arbeta i projekt: individen, gruppen, ledaren. 4 upplagan. Lund: Studentlitteratur (180 s). Läsanvisningar kap 1,7,8,9 och 12.
-
Folkhälsomyndigheten (2014), Folkhälsan i Sverige, årsrapport 2014. Stockholm: Folkhälsomyndigheten http://www.folkhalsomyndigheten.se/pagefiles/17825/Folkhalsan-i-Sverige-arsrapport-2014.pdf
-
Germov, J., Williams, L. (2008), A sociology of food & nutrition : the social appetite. 3 upplagan. Melbourne : Oxford University Press (425 s). Läsanvisningar Kapitel 8-9, 12-17.
-
Information om Livsmedelsverkets, Folkhälsomyndighetens, Socialstyrelsens samt Jordbruksverkets, EFSAa uppgifter.
-
(2014), Nordic Nutritinon Recommendations (NNR 2012). http://www.org/nnr
Vetenskapligt artiklar, texter och rapporter från bland annat Livsmedelsverkets med råd och riktlinjer riktade till olika åldersgrupper, WHO, World Cancer Research Fund, Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen, se vidare läshänvisningar till respektive föreläsning samt utlagda dokument på It´s learning omfattande ca 200 sidor. Research articles, texts and reports, from for example the Swedish National Food Administration"s advice and guidelines for different age groups, WHO, World Cancer Research Fund, the Public Health Agency of Sweden, and the National Board of Health, see reading inst