Gå direkt till innehåll.
Logotyp HKR
  • Trygghet och säkerhet
  • Bibliotek
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare, Greenroom
In English
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
  • Logga in
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare, Greenroom
{{ prevNode.name }}
{{ node.name }}
  • Trygghet och säkerhet
  • Bibliotek
In English
Logotyp HKR
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
Mer innehåll
{{ node.name }} {{ node.name }}
  1. HKR
  2. Nyheter
  1. HKR
  2. Nyheter
08 juni 2016

Grön foodtruck gör grön närodlad lunch på campus

I dag stod en nästan HKR-grön foodtruck uppställd campus. På menyn stod bönburgare med picklad lök i hembakat bröd, pumpasoppa och tacos på porterkokta linser. Och utanför stod en rad nyfikna lunchgäster.

Det nya närodlade lunchinslaget på campus var väldigt uppskattat.
Det nya närodlade lunchinslaget på campus var väldigt uppskattat.

Gaston & Vega kommer att parkera sin gröna foodtruck på campus mellan hus 5 och hus 21 varje tisdag mellan kl 11.00 och 14.00, eller tills maten tar slut.

– Ja, i dag tog maten tyvärr helt slut. Totalt över förväntan, säger Annelie Idman som lagar maten och driver foodtrucken. Det är jätteroligt att så många verkade gilla det. Men tills nästa gång ska jag förbereda med mer mat och korta kötiden.

Annelie heter kocken som står för lunchen och matvisionen.
Annelie heter kocken som står för lunchen och matvisionen.

Maten i foodtrucken är vegetarisk och närodlad, och allt som går är hembakat och hemgjort, eller införskaffat från så nära håll som möjligt.

– Bönor och linser är odlade i Österslöv, äppelmusten är från Vånga och lättölen från Fjälkinge. Det är närodlat som är syftet med min foodtruck, berättar Annelie. Vi bor i ett odlingslandskap som producerar jättefin mat, och då gäller det att man använder den också.

Aktuell meny är lätt att hitta via sociala medier och det flesta verkar också glada över att foodtrucken hittar hit.

– Det är ett resultat av campusplanen. I den vill vi ha mer liv och rörelse på vårt område och även mer variation. Det kanske blir en dag till med Gaston & Vega och längre fram kommer vi kanske även att se fler foodtrucks här, säger Patrik Pariola, fastighets- och servicechef på Högskolan Kristianstad.

Text och foto: Fabian Rimfors

Uppdaterad: 2016-10-17 av talsan

Dela

  • Länk, dela på e-post (öppnas i mail-program)
  • Länk, dela på LinkedIn (öppnas i nytt fönster)
  • Länk, dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)
Dela

Högskolan Kristianstad är en del av COLOURS European University Alliance, ett samarbete med åtta andra europeiska universitet.

Colours logotyp.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Hitta hit

Trygghet och säkerhet​​​​​​​​​​​
Vid nödsituation, ring 112
Högskolans väktare nås på 044-2503650

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Visselblåsning
 
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
© Högskolan Kristianstad 2025
  • LinkedIn (öppnas i nytt fönster)
  • Youtube (öppnas i nytt fönster)
  • Instagram (öppnas i nytt fönster)
  • Facebook (öppnas i nytt fönster)
Följ oss

Högskolan Kristianstad är en del av COLOURS European University Alliance, ett samarbete med åtta andra europeiska universitet.

Colours logotyp.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Hitta hit

Trygghet och säkerhet​​​​​​​​​​​
Vid nödsituation, ring 112
Högskolans väktare nås på 044-2503650

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Visselblåsning
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
© Högskolan Kristianstad 2025