Grön foodtruck gör grön närodlad lunch på campus
Det nya närodlade lunchinslaget på campus var väldigt uppskattat.
Gaston & Vega kommer att parkera sin gröna foodtruck på campus mellan hus 5 och hus 21 varje tisdag mellan kl 11.00 och 14.00, eller tills maten tar slut.
– Ja, i dag tog maten tyvärr helt slut. Totalt över förväntan, säger Annelie Idman som lagar maten och driver foodtrucken. Det är jätteroligt att så många verkade gilla det. Men tills nästa gång ska jag förbereda med mer mat och korta kötiden.
Annelie heter kocken som står för lunchen och matvisionen.
Maten i foodtrucken är vegetarisk och närodlad, och allt som går är hembakat och hemgjort, eller införskaffat från så nära håll som möjligt.
– Bönor och linser är odlade i Österslöv, äppelmusten är från Vånga och lättölen från Fjälkinge. Det är närodlat som är syftet med min foodtruck, berättar Annelie. Vi bor i ett odlingslandskap som producerar jättefin mat, och då gäller det att man använder den också.
Aktuell meny är lätt att hitta via sociala medier och det flesta verkar också glada över att foodtrucken hittar hit.
– Det är ett resultat av campusplanen. I den vill vi ha mer liv och rörelse på vårt område och även mer variation. Det kanske blir en dag till med Gaston & Vega och längre fram kommer vi kanske även att se fler foodtrucks här, säger Patrik Pariola, fastighets- och servicechef på Högskolan Kristianstad.
Text och foto: Fabian Rimfors