Gå direkt till innehåll.
Logotyp HKR
  • Trygghet och säkerhet
  • Bibliotek
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare, Greenroom
In English
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
  • Logga in
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare, Greenroom
{{ prevNode.name }}
{{ node.name }}
  • Trygghet och säkerhet
  • Bibliotek
In English
Logotyp HKR
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
Mer innehåll
{{ node.name }} {{ node.name }}
  1. HKR
  2. Nyheter
  3. Lärare prisad på World Cookbook Awards i Kina
  1. HKR
  2. Nyheter
  3. Lärare prisad på World...
05 juni 2018 /Nyhet /Samverkan

Lärare prisad på World Cookbook Awards i Kina

För ett och ett halvt år sedan gav han ut sin första kokbok, Smak av norrsken. Nu prisas han på internationella kokbokstävlingen, Gourmand World Cookbook Awards, i två kategorier: Food Writing och Arctic Food Culture.

Björn Ylipää tar emot sina pris på kokbokstävlingen i Kina.Björn Ylipää tar emot sina priser på kokbokstävlingen Gourmand World Cookbook Awards i kinesiska kuststaden Yantai.

Universitetsadjunkten och matkonstnären Björn Ylipää har varit i Kina på världens största evenemang för matkultur: Gourmand World Cookbook Awards. Han var där och tävlade med sin kokbok Smak av norrsken som kom ut häromåret, vilken var nominerad i två kategorier, Food Writing och Arctic Food Culture. Och det gick bra. Björn och boken prisades i båda, med en andraplats i Food Writing och en tredjeplats i Arctic Food Culture.

– En otrolig resa! En bildningsresa från att varit skogsarbetare i Pajala och vidare in i den akademiska världen och nu detta pris med min första bok.

– Jag ville inte göra en vanlig kokbok utan mer utifrån mitt ämnesområde Storytelling by food med ett personligt anslag med min egen matresa. Och nu detta. Ofattbart!, säger Björn Ylipää, universitetsadjunkt i mat- och måltidsvetenskap vid Högskolan Kristianstad.

Text: Fabian Rimfors
Foto: Per Samuelsson

Smak av norrsken - omslag.

Smak av norrsken

Kan man smaka på norrskenet? Björn Ylipää tar med dig på sin resa hur hans norrsken smakar. Boken är en matresa med recept och konstnärliga matbilder knutna till berättelserna.

Extern
Björn intervjuas av Sveriges Radio.

Björn i Sveriges Radio om priset

Sveriges Radio, P4 Norrbotten: Matkonstnären Björn Ylipää vann kokbokspris i Kina: ”Det är lite overkligt”. Här kan du höra Björn i intervju om priset.

Extern

Uppdaterad: 2018-06-05 av wallov

Sidansvarig: Jakob Nord

Dela

  • Länk, dela på e-post (öppnas i mail-program)
  • Länk, dela på LinkedIn (öppnas i nytt fönster)
  • Länk, dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)
Dela

Högskolan Kristianstad är en del av COLOURS European University Alliance, ett samarbete med åtta andra europeiska universitet.

Colours logotyp.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Hitta hit

Trygghet och säkerhet​​​​​​​​​​​
Vid nödsituation, ring 112
Högskolans väktare nås på 044-2503650

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Visselblåsning
 
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
© Högskolan Kristianstad 2025
  • LinkedIn (öppnas i nytt fönster)
  • Youtube (öppnas i nytt fönster)
  • Instagram (öppnas i nytt fönster)
  • Facebook (öppnas i nytt fönster)
Följ oss

Högskolan Kristianstad är en del av COLOURS European University Alliance, ett samarbete med åtta andra europeiska universitet.

Colours logotyp.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Hitta hit

Trygghet och säkerhet​​​​​​​​​​​
Vid nödsituation, ring 112
Högskolans väktare nås på 044-2503650

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Visselblåsning
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
© Högskolan Kristianstad 2025