Internationell platsvarumärkeskonferens väckte intresse från världens alla hörn
Under tre intensiva dagar samlades världsledande forskare och experter på platsvarumärken i Sverige och Helsingborg för den internationella konferensen International Place Branding Association (IPBA).
Högskolan Kristianstad arrangerade konferensen tillsammans med Lunds universitet och Högskolan i Halmstad. Årets tema "Platsvarumärken i en tid av global kris och osäkerhet" lockade 150 forskare och experter från hela världen med intresse för platsvarumärke, destinationer och platsutveckling.
Lisa Källström, universitetslektor i företagsekonomi på Högskolan Kristianstad, var medarrangör av konferensen.
– Det är fantastiskt roligt att Högskolan Kristianstad fick möjligheten att vara med och arrangera den sjunde upplagan av IPBA-konferensen i Sverige Det är ett tydligt kvitto på att vi är ett forskningsaktivt lärosäte att räkna med på den internationella forskningsarenan.
Manifest för kvalitetsorienterat varumärkesarbete
Under konferensen undertecknade representanter från Skåne Nordost "The IPBA-Manifesto", som en uppmaning till ett mer långsiktigt och kvalitetsorienterat arbete med städers och regioners varumärkesbyggande.
– Det blev ett fint startskott på konferensen att kommunerna i Skåne Nordost valde att bli en av de första platserna i världen att signera IPBA-Manifesto för att tydliggöra vikten av platsattraktivitet och platsmarknadsföring. Det visar även hur ämnet för konferensen kan bidra till samhällsutveckling i vår närregion, säger Lisa Källström.
Ny forskning och tankeväckande diskussion
Under konferensen deltog forskare och praktiker från hela världen i ett gediget program med teman som offentlig diplomati i kristid, varumärkesarbete i krigstillstånd och frågan om plats i epoken Antropocen.
Högskolan Kristianstads medarbetare bidrog med flera aktuella ämnen. Per Siljeklint, universitetsadjunkt i företagsekonomi, presenterade kreativ och samskapande konst, och Daniela Argento, biträdande professor i företagsekonomi, tillsammans med Özgun Imre, universitetslektor i företagsekonomi, delade med sig av ny forskning inom ämnet.
– Det är svårt att summera konferensen, det har varit fantastiska dagar med tankeväckande keynotes, spännande paneler och mängder av ny forskning. Givande möten och samtal har bidragit med nya insikter, men också nya frågor, avslutar Lisa Källström.