Studenter ger högt betyg till utbildningar vid Högskolan Kristianstad
9 av 10 studenter vid Högskolan Kristianstad uppger att deras utbildning håller hög kvalitet och 4 av 5 uppger att deras lärare erbjuder det stöd de behöver för att klara studierna.
Det framkommer i en enkätundersökning som gjorts i samband med Riksrevisionens nya rapport om lärosätens arbete mot avhopp inom bristyrkesutbildningar. Av de 16 lärosäten som deltog i undersökningen fick Högskolan Kristianstad högst betyg för utbildningens kvalitet och det stöd som erbjuds av lärarna
– Det är naturligtvis glädjande att studenterna både upplever att kvaliteten på deras utbildning är god och att de i så hög grad tycker sig få den hjälp de behöver för att klara av sina studier. Jag vet att högskolans lärare arbetar hårt med båda delarna och det är alltid positivt att få den här typen av kvitto på att man gör saker rätt, säger Håkan Pihl, Rektor för Högskolan Kristianstad.
Riksrevisionens rapport fokuserar på utbildningarna för sjuksköterska, grundlärare och högskoleingenjör och ger flera förslag till regeringen på åtgärder för att komma till rätta med problemet att studenter hoppar av sin utbildning. I rapporten framkommer det att examensfrekvensen på Högskolan Kristianstad ligger under genomsnittet bland 16 granskade lärosäten..
– Vi är medvetna om utmaningarna med avhopp som finns nationellt och välkomnar Riksrevisionens olika förslag som lämnas i rapporten. Inte minst på kravet att studenter ska vara skyldiga att anmäla avbrott från utbildning till lärosätena. Det skulle ge oss betydligt bättre planeringsmöjligheter men också innebära ytterligare en chans att fånga upp de elever som hoppar av sina studier av studiemässiga skäl. Och även om det fortfarande finns flera områden vi behöver fortsätta arbeta med på Högskolan Kristianstad kan vi också konstatera att en viss bättring av genomströmning redan skett, jämfört med det år som rapporten utgått ifrån, säger Håkan Pihl.
Läs mer om Riksrevisionens rapport: Lärosätenas arbete mot avhopp från bristyrkesutbildningar.