Adjunkt i omvårdnad Jenny
Jenny är utbildad sjuksköterska och specialistsjuksköterska inom anestesivård och började jobba på sjuksköterskeprogrammet 2019 som lärare.
Varför valde du att bli universitetsadjunkt?
Jag har alltid tyckt det är roligt att möta och handleda studenter och haft en gnutta intresse för forskning. Dessutom har jag alltid haft ett driv till att vilja utvecklas och få mer i min ryggsäck. Jag ville även inspirera andra och slå hål på en del myter som jag hört under utbildning och arbete samt förmedla till studenter att saker och ting är möjliga- om man bara vill.
Vilka är fördelarna med ditt yrke?
Det finns många fördelar. Jag får jobba med fantastiska kollegor med olika erfarenheter och kompetenser, samt har en ledning som lyssnar. Jag arbetar i ett program som ständigt utvecklas och har stor variation, och jag kan vara med och påverka. Jag möter studenter och får se deras utveckling i sin kommande profession och se deras stolthet på examensdagen. Dessutom har jag en frihet som gör att jag kan fördela min arbetstid över dygnet och över de moment jag undervisar i, vilket gör at jag även kan kombinera det med kliniskt arbete.
Vad gör ditt jobb roligt och meningsfullt?
Att jag utbildar framtidens sjuksköterskor- vilket leder till att jag är med och påverkar framtidens vård.
Vad gör du en vanlig dag på jobbet?
Ingen dag är den andra lik och arbetsbördan varierar både under en dag men även under en vecka samt termin. Det kan handla om förberedelse och genomförande av teoretiska undervisningar som föreläsningar och seminarium, men även praktiska undervisningar där studenterna får använda händerna. Det kan även handla om att planera kurser, rätta bedömningsarbeten samt samverka med verksamheterna när studenterna gör verksamhetsförlagd utbildning (VFU).
Vilken utbildning behövs för att jobba som adjunkt i omvårdnad?
Det som krävs för att arbeta som universitetsadjunkt på sjuksköterskeprogrammet är avlagd magisterexamen och utbildning som specialistsjuksköterska
Vilken utbildning har du?
Jag är sjuksköterska med en specialistutbildning inom anestesisjukvård och därmed magisterexamen. Jag har även lite andra kurser, men som inte är förknippade med vårdyrket.
Vad har du jobbat som tidigare?
Jag har arbetat som sjuksköterska inom hemsjukvården, därefter som anestesisjuksköterska på en operationsavdelning.
Vilka utvecklingsmöjligheter finns i ditt yrke?
Det finns flera vägar att gå, beroende på intresse. Det går att läsa olika kurser och gå adekvata utbildningar som lämpar sig för ämnesområdet. Finns intresse för forskning kan man gå vidare till doktorandstudier.
Vad är det bästa med att jobba på Högskolan Kristianstad?
Det är en svår fråga, för jag är så otroligt glad över att ha det här arbetet och att får vara en del av Högskolan Kristianstad. Jag får möta kollegor med stor variation och drivna studenter som ständigt ger mig nya tankar. Det är en utvecklande miljö som ständigt arbetar för förbättringar, vilket gör att man inte tröttnar. Jag kan vara med och påverka och har en ledning som är närvarande och lyssnar. Detta ihop med den självständighet jag har i undervisningen och min arbetssituation gör att jag känner en frihet – vilket leder till en stor trivsel.