Vetenskapliga artiklar: Beteendevetenskap
Vetenskapliga artiklar är en viktig form för publicering av forskningsresultat. Här tipsar vi om några databaser, där du kan söka efter vetenskapliga artiklar.
Supersök
I Supersök söker du samtidigt efter material ur flertalet av de databaser som vi prenumererar på vid HKR. Välj vetenskapligt granskat och akademisk tidskrift ute i vänstermenyn efter att du sökt. Då sållar du fram de vetenskapliga artiklarna ur din träfflista.
ProQuest databaser
Ämne: Beteendevetenskap, Psykologi, Naturvetenskap, Socialt arbete. Supersök söker inte i ProQuest. Databaserna PsycInfo, PsycTests och Sociological abstract ingår. Möjlighet finns att avgränsa sökningen till vetenskapligt granskade artiklar (peer reviewed). Allt finns inte i fulltext, men klicka på "Find it@HKR" för att se om du har tillgång till texten i fulltext.
PsycINFO (ProQuest)
PsycINFO är den mest heltäckande databasen i psykologi, men innehåller även angränsande ämnen såsom, sociologi och kriminologi . Den innehåller referenser till vetenskapligt granskade tidskriftsartiklar, böcker, avhandlingar och forskningsrapporter. Möjlighet finns att avgränsa sökningen till vetenskapligt granskade artiklar (peer reviewed), och även på åldersgrupp och metod. Allt finns inte i fulltext, men klicka på "Find it@HKR" för att se om du har tillgång till texten i fulltext.
Filmer om hur du använder PsycINFO
Dessa filmer är även användbara när du söker i andra Proquestdatabaser.
Sociological Abstracts (ProQuest)
Ämne: sociologi, socialt arbete, beteendevetenskap. Den innehåller referenser till vetenskapligt granskade tidskriftsartiklar, böcker, avhandlingar och forskningsrapporter. Möjlighet finns att avgränsa sökningen till vetenskapligt granskade artiklar (peer reviewed). Allt finns inte i fulltext, men klicka på "Find it@HKR" för att se om du har tillgång till texten i fulltext.
Google Scholar
Google Scholar är Googles egen sökmotor för texter från universitet, forskningsinstitut, och vetenskapliga förlag. Tänk på att du själv måste granska materialet om det är vetenskapligt eller inte. Här finns allt från examensarbeten till vetenskapliga artiklar. Google Scholar är särskilt användbar om du behöver kontrollera om en referens stämmer eller vill få en översikt över vad som publiceras. Här kan du även se hur många citeringar en specifik artikel har.