Digitala resurser för dina studier
Akademiskt skrivande på svenska
Lässtrategier ger dig stöd om hur du kan ta dig an läsande av akademiska texter.
Läsa en vetenskaplig artikel ger dig tips om ordböcker samt om hur du på bästa vis kan ta dig an en vetenskaplig artikel.
Akademiskt skrivande är en kurs som Lunds universitet har utvecklat. Kursen är nätbaserad, självstudieinriktad och öppen för alla intresserade. Samtliga föreläsningar ligger öppet och fritt tillgängliga på Youtube.
Skrivguiden är en digital resurs för dig som vill förbättra dina akademiska texter. Här kan du lära dig allt från hur du går tillväga för att samla material till hur du strukturerar dina texter och skriver referenser.
Svenska Akademiens ordböcker kan vara till hjälp för att hantera språket under din skrivprocess.
Frasbanken vid Karolinska institutet ger dig förslag på formuleringar och fraser som är relaterade till vad du är ute efter att uttrycka.
I Summon kan du söka efter Svenska skrivregler som nu finns tillgänglig som e-bok. Sitter du utanför campus måste du logga in med din studentinloggning.
Myndigheternas skrivregler tar upp vanliga språkfrågor som stavning, avstavning, böjning, ordbildning, stor och liten bokstav, förkortningar, skiljetecken, hop- och särskrivning och källhänvisningar.
Språka på akademiska är en fri tillgänglig kurs som ges av Mälardalens universitet för dig som har svenska som andraspråk.
Skriva referenser finns på högskolans webbsida och där hittar du guider till olika referenshanteringssystem som APA, Harvard, Oxford och Vancouver.
Antiplagieringsguiden Refero beskriver hur du använder andras material i dina texter på ett sätt som är vetenskapligt korrekt. Genom att göra det undviker du att plagiera någon annans arbete.
Mall till examensarbete ger dig mallar och exempel på hur din uppsats ska se ut på Högskolan Kristianstad.
Akademiskt skrivande på engelska
Writing guide är en digital resurs för dig som vill förbättra ditt skrivande på engelska. Här kan du lära dig allt från hur du går tillväga för att samla material till hur du strukturerar dina texter och skriver referenser.
Academic writing in English är en kurs utvecklad vid Lunds universitet som ger dig verktyg för att förbättra ditt skrivande på engelska. Kursen är nätbaserad, självstudieinriktad och öppen för alla intresserade.
Academic Phrasebank vid Manchester University motsvarar Karolinska Institutets svenska frasbank och ger dig förslag på formuleringar och fraser som är relaterade till vad du är ute efter att uttrycka.
Svensk-engelsk ordbok vid Universitets- och högskolerådet ger dig de vanligaste engelska uttrycken inom högre utbildning
Läsa en vetenskaplig artikel ger dig tips om ordböcker samt om hur du på bästa vis kan ta dig an en vetenskaplig artikel.
Lär dig engelska - grammatik, språkregler och ord ger grundläggande kunskaper i engelsk grammatik, språkregler och ord. Resursen är enkel att använda eftersom den undervisar engelska på svenska
Linking/transition words är ord eller fraser som på något sätt signalerar att olika delar i din text hänger ihop.
Studieteknik
Rivstarta dina studier är högskolans digitala resurs för studieteknik. Genom filmer och konkreta tips får du här lära dig mer om hur du skapar de bästa förutsättningarna för ditt lärande och hur du studerar mer effektivt.
Studerar du på distans? Då hittar du information som du kan ha stor nytta av via Studera på distans.
IT och media i dina studier
Läranderesurser är högskolans samlingspunkt för digitala resurser. Här kan du lära dig mer om hur du jobbar smart i Word, hur du gör en snygg poster eller presentation, hur du spelar in intervjuer och mycket mer.
På Student i Canvas hittar du allt du behöver veta för att inte missa något på högskolans lärplattform och delta i ZOOM-möten.
Stödprogram för läsande och skrivande
Alla studenter och all personal vid Högskolan Kristianstad har möjlighet att ladda ner ett antal stödprogram till sina privata datorer. Stödprogrammen är utvecklade för personer med läs- och skrivsvårigheter med kan vara till stor hjälp i läsandet och skrivandet för alla studenter. Information om hur du laddar ned och använder programmen hittar du via webbsidan Läs- och skrivstöd.
Appar som stöd
Det finns flera olika appar som kan underlätta studierna och studietiden. Information om dem hittar du via webbsidan Appar som stöd.