Omslag & mall för examensarbete
Innehållet i ditt examensarbete är alltid det viktigaste, men det finns också en del formalia kring hur arbetet bör se ut. Här hittar du exempel och mallar som hjälper dig på vägen.
Beslut om gemensamt omslag
Utbildningsnämnderna har gemensamt beslutat vilken information som ska finnas med på titelsida och abstractsida för examensarbeten samt hur de ska se ut (se UHS & ULM sammanträdesprotokoll 2015-04-14). Du kan ladda hem ett exempel på hur ett fiktivt arbete(docx, 174 kB) som följer detta beslut ser ut.
Abstract på engelska behöver du endast ha med om ditt arbete är skrivet på engelska. Titel på engelska ska alltid finnas med, även i ett svenskt abstract.
Om du redan skrivit ditt arbete
Om du vill layouta ditt arbete själv så börja med att titta på exempeluppsatsen samt omslagsfilen(docx, 41 kB) för att se vilken information som ska finnas på titelsida och abstractsida och hur sidorna bör se ut. I wordfilen kan du helt enkelt klistra in ditt arbete med början på den tomma tredjesidan.
Om du ska börja skriva nu
Använd gärna mallen HKR Wordmall Examensarbete(docx, 56 kB) att skriva i redan från början. Det är enklare än att klistra in texten i efterhand.
Om du inte har Word
Som aktiv student på HKR har du möjlighet att ladda hem Office 365 gratis. Du hittar funktionen för nedladdning genom att logga in på mail.hkr.se och klicka på de nio vita prickarna uppe till vänster.
Om du vill skriva i ett annat program
Du är givetvis fri att skriva ditt examensarbete i vilket program du vill. Titta på exempeluppsatsen och de olika mallarna, sträva efter att göra en liknande layout och var noggrann med att all information som krävs kommer med. För inlämningen är det viktigt att du kan spara arbetet som PDF.
Om du behöver hjälp
På våra Lärverkstäder finns mycket hjälp att få för dig som skriver examensarbete. Vi har drop-in i datorsalen 07-323 måndag till torsdag klockan 12–13 under terminstid. Där finns både bibliotekarie och IT-pedagog. Du kan exempelvis få hjälp med artikelsökning, referenshantering, tabeller, figurer, diagram och med allt som rör denna mall.
Via Lärverkstäder hittar du även svensk och engelsk språkverkstad samt den Digitala Skrivguiden.
Tips och tricks som är användbara när du skriver examensarbete hittar du på Lärplattformen. Där finns också en sida med tips specifikt om att använda mallen.