Nyhetsbrev i december 2014
Vi var med på Älska Mat & Vin mässanVår monter var väldigt populär. Studenter från åk 3 bjöd på intressanta smakupplevelser.
Den 24-26 oktober var studenter från Gastronomiprogrammet med på Älska Mat & Vin mässan i Malmö. En mässa för alla matentusiaster som älskar mat och dryck. Mässan pågick i dagarna tre och varje dag var det en ny grupp studenter från årskurs 3 som hade fått i uppgift att utforma, harmonisera och regissera mat- och måltidsupplevelser utifrån ett uppdrag. Studenterna gjorde ett fantastiskt jobb och montern blev väldigt populär av mässans besökare.
Gastronomiprogrammet firade 10 år
Studenter på Gastronomiprogrammet bjöd på kakor som symboliserade år 2004 när programmet startade, idag 2014 och i framtiden år 2024.
Lördagen den 8 november firade Gastronomiprogrammet med fika med dopp, jubileumssymposium, minimässa och mingel. Och för den som ville, jubileumsmiddag på kvällen. En av föredragshållarna var Maria Biörklund, leg. dietist, fil. dr, från Livsmedelsakademin som talade om "Mat för många och gastronomi i vardagen - vad finner vi på morgondagens brickor?". Vi fick även träffa tidigare studenter som berättade om sina nya yrkesroller, bland annat Ted Nilsson som är förste destillatör på Spirit of Hven. Han bjöd också på dryckesprovning i Gastronomins lokaler.
Vi tackar alla deltagare i jubileumsseminariet för inspirerande och lärorika föredrag! Med andra ord så var det en mycket lyckad och trevlig eftermiddag samt kväll.
Betkaka med limefrosting tror studenterna att vi äter år 2024.
Mat för många
Den 18 och 20 november fick allmänheten möjlighet att ta del av gastronomernas färdigheter i form av kreativa luncher inspirerade av nytänkande husmanskost, till ett förmånligt pris. Detta är ett återkommande event och delprovsexamination vid namn "Mat för många", för studenter i årskurs 1 på Gastronomiprogrammet. Bland de rätter som serverades fanns det citronmarinerad lax med kräftpasta och höstsallad, mustig höstsoppa på pumpa, äpple och morot samt en höstig svamprulle med äppelyoghurt och betsallad, för att nämna några stycken. Eventet var populärt och mycket uppskattat, kön ringlade sig lång utanför Gastronomins lokaler.
Utomhusmatlagning för Lärarlyftet II
Måndagen den 8:e december träffades lärarstudenter som undervisar i årskurs 4-6 och fritidspedagoger på Högskolan Kristianstads campus för trevlig och lärorik utomhusmatlagning. Deltagarna läser Hem- och Konsumentkunskap inom ramen för Lärarlyftet II.
Redovisning av VFU-projekt i årskurs 3
Välkomna att komma och lyssna på studenter i årskurs 3 på Gastronomiprogrammet när de redovisar sina VFU-projekt från den verksamhetsförlagda utbildningen.
Den 15/1, kl 9-15 i sal 15-326 och den 16/1, kl 9-14 i sal 14-227.
Kontakta gärna Bitte Müller-Hansen, bitte.muller-hansen@hkr.se vid frågor.
God Jul och Gott Nytt År
önskar Mat- och Måltidsgruppen!