Artiklar och intervjuer, magisterprogram Mat- och måltidsvetenskap
“The opportunity to study by distance was a key factor”
Meet our alumni Madeleine Neff from Australia! She had been working as a dietarian in a tertiary public hospital for her whole career and was eager to further her skills in public health. Working part-time and living on the other side of the planet, were no problems, since she studied the Master Program in Food and Meal Science at Kristianstad University by distance.
Sarah har en stor passion för mat och måltider
Sarah Forsberg var erfaren kock och utbildad gastronom när hon sökte sig till Magisterprogrammet i mat- och måltidsvetenskap. Här fick hon upp ögonen för den offentliga måltiden – de tusentals portioner som dagligen serveras i skolor, i lunchmatsalar och på äldreboenden.
Vegansk och vacker – Tora Olsson skapar konst på tallriken
Växtbaserad mat, det är så mycket mer än bara morötter och kokt broccoli. Sedan Tora Olsson gick ut Masterprogrammet i mat- och måltidsvetenskap vid Högskolan Kristianstad har hon rest världen runt för att inspirera kockar att skapa både gröna och sköna rätter.
Tora skapar mat med ModerNatur
Utbildningen på Gastronomiprogrammet och sedan magisterprogrammet i Mat och måltidsvetenskap har fått Tora Olsson att hitta rätt i livet. Nyligen kom hon hem efter några veckor i Sri Lanka, där hon med sitt nystartade företag, ToraFloraFood, hjälpt ett lyxhotell att utveckla en vegansk meny.