Cirkulär utvecklingshubb för livsmedel
Maten vi äter står för en stor del av klimatbelastningen i samhället i dag. Det omfattar både produktion, leveranser och konsumtion. För att ställa om till smartare val för hela livsmedelssystemet krävs nytänkande och att många hjälps åt för att skynda på utvecklingen mot mer hållbara lösningar.
Projektet ”Cirkulär utvecklingshubb för livsmedel” är en kraftsamling från ett 15-tal aktörer för att gå från linjära flöden till ett cirkulärt livsmedelssystem där inga resurser går till spillo. Samsyn och samarbete mellan företag, akademi och samhälle ska se till att vi drar bättre nytta av synergier för att livsmedelsnäringen ska ligga i framkant i utvecklingen.
Högskolan Kristianstad ingår som projektpartner i den cirkulära utvecklingshubben. Arbetet projektleds av IUC Syd och i styrgruppen finns representanter från Krinova, Region Skåne, Packbridge och Livsmedelsakademin. Projektet är medfinansierat av EU och sträcker sig från 1 januari 2023 till 21 december 2025.
Högskolan Kristianstad bidrar med olika aktiviteter i projektet. Läs gärna mera om dessa:
Projektpartners:
Partners som ingår i projektet är förutom ovan nämnda Sveriges Lantbruksuniversitet, Lunds universitet, Simrishamns kommun, Malmö stad, Bjuvs kommun samt Hörby kommun.