Presentation av föreläsare
Jonas Asklund
Jonas är litteraturvetare med intresse för barn- och ungdomslitteratur, litteraturdidaktik och andraspråksinlärning i skolan. Han är gymnasielärare i svenska och tyska och lektor i litteraturvetenskap. På högskolan undervisar Jonas främst på mellanstadie- och ämneslärarutbildningen. Hans forskningsintresse gäller främst gestaltningar av olika känslotillstånd i skönlitteraturen och hur de kan göras didaktiska intressanta.
Jenny Edvardsson
Jenny är universitetsadjunkt i utbildningsvetenskap vid Fakulteten för lärarutbildning vid Högskolan Kristianstad. Hennes forskningsintresse rör barns och ungas läsning och hur skönlitteratur kan användas i undervisning.
Angelica Granqvist
Angelica är sedan hösten 2020 doktorand vid Institutionen för ämnesdidaktik på Stockholms universitet. I sin forskning intresserar hon sig för elevers sociala tillhörighet och språkliga delaktighet i en praktik där undervisningen av svenska och svenska som andraspråk sker genom samläsning. Angelica kombinerar sin forskarutbildning med undervisning i svenska och engelska på Vallentuna gymnasium.
Cristina Nordman
Cristina är doktorand i språk- och litteraturdidaktik vid Malmö universitet och legitimerad lärare i svenska, svenska som andraspråk och franska. Hon arbetar som vetenskaplig utvecklingsledare på Pedagogisk Inspiration, Malmö stad. Hennes forskning rör flerspråkig litteracitet i ämnesundervisning och genomförs tillsammans med lärare utifrån deras frågor kring undervisningspraktiken.
Camilla Ohlsson
Camilla är grundskollärare med en fil. mag. i barn- och ungdomslitteratur med särskilt intresse för nordiska bilderböcker som utmanar läsare i alla åldrar när det gäller innehåll och form. Hon undervisar blivande lågstadielärare och i uppdragsutbildningar inom Lärarlyftet.
Robert Walldén
Robert är docent i svenska med didaktisk inriktning vid Fakulteten för lärande och samhälle på Malmö universitet. Hans forskningsintressen rör ämneslitteracitet, textpraktiker och kunskapsbyggande interaktion i språkigt heterogena klassrum.
Tillbaka till Läskonferensens startsida.