Innovativ produktutveckling
Högskolan Kristianstad har med stöd av Region Skåne tagit fram ett kurspaket för innovativa produktutvecklingsprocesser riktat till yrkesverksamma i livsmedelssektorn under våren–sommaren 2021.
I samarbete med SLU Alnarp och Krinova Incubator och Science Park har Högskolan Kristianstad utvecklat en flexibel kurs utifrån behov som identifieras hos såväl yrkesverksamma som arbetsgivare inom livsmedelsbranschen.
Syftet med kursen är att bidra till kompetensutveckling för yrkesverksamma inom livsmedelssektorn för att höja och säkerställa medarbetares kunskaper, förståelse, färdigheter, förmågor och förhållningssätt gällande innovativ produktutveckling. Fokus kommer att ligga på vegetabiliska råvaror som grönsaker, frukt och bär.
Tänkbart innehåll i kursens flexibla moduler som ska vidareutvecklas i samråd med intressenter/avnämare:
- Metoder för produktutveckling, innovation och design thinking
- Praktisk produktutveckling (tex marknadsundersökning och prototyptillverkning) vid Testbädd Balsgård och Open lab Food
- Livsmedelshygien som ramfaktor för innovativ produktutveckling
- Sensorik och konsumenttester av produkter
- Marknadsföring och marknadskommunikation
- Produktkalkyler och prissättning
- Marknadsstrategier, segmentering och affärsutveckling
- Ledarskap och projektledning av innovationer och utvecklingsprojekt.
Låter det intressant? Vilka behov finns hos er? Kontakta Viktoria Olsson.
Nätverksträffar för dig som arbetar inom de gröna näringarna
Läs mer om nätverksträffar som är en del av det framtagna kurspaketet ovan.