Mikrobiologi, fördjupning för yrkesverksamma inom livsmedelsbranschen
Högskolan Kristianstad erbjuder yrkesverksamma inom livsmedelsbranschen möjlighet att fördjupa sina kunskaper inom området mikrobiologi. Delkurserna ges som uppdragsutbildning, vilket betyder att arbetsgivare kan anmäla sina medarbetare till en eller flera delkurser för att förstärka sin kompetens.
Mikrobiologi, fördjupning del 1-3
Målgrupp
Livsmedelsföretag, kvalitetspersonal, småföretagare, livsmedelsinspektörer.
Del 1: Livsmedelsmikrobiologi fördjupning - livsmedlens gömda liv. Vad gynnar eller missgynnar tillväxt?
I kursen behandlas förutsättningar för överlevnad och tillväxt i livsmedel och hur olika mikroorganismer relaterat till centrala livsmedelsgrupper. Vidare behandlas konserveringsmetoder inklusive fermentering och fermenteringsprocesser. I denna del introduceras även området prediktiv mikrobiologi. Kursen är nätbaserad och alla aktiviteter sker på plattformen Canvas.
Kursperiod: Planerad start hösten 2024
Plats: Distans (zoom träffar kan förekomma)
Kursavgift:
Del 1 med hp 5960kr per plats, moms tillkommer. Välj kurs med högskolepoäng om du önskar examineras för att erhålla akademiska poäng.
Del 1 utan hp 5355kr per plats, moms tillkommer. Välj kurs utan högskolepoäng om du inte önskar examineras. Efter avklarad kurs erhålls intyg.
Anmälan: Anmäl dig i formuläret nedan.
Del 2: Livsmedelsmikrobiologi fördjupning - Metoder för mikrobiologiska analyser och övervakning. Fokus på egna analyser och tolkning av resultat. Kopplat till egenkontroll och lagstiftning.
Vi rekommenderar att gå del 1 inför del 2.
Metoder för mikrobiologiska analyser och övervakning fokuserar på kontroll av mikrobiell kvalitet och olika metoder för mikrobiologiska analyser. Kursen behandlar hur hygienlagstiftningen relaterar till specifika analyser men även analyser som kan användas vid kvalitetskontroll i egenkontrollen. I denna kurs ingår en två dagars träff med praktisk introduktion av olika analysmetoder på Högskolan Kristianstad, utöver nätbaserade aktiviteter på lärplattformen Canvas.
Kursperiod: Planerad start hösten 2024
Plats: Distans (med träffar på campus)
Kursavgift:
Del 2 med hp 7820kr per plats, moms tillkommer. Välj kurs med högskolepoäng om du önskar examineras för att erhålla akademiska poäng.
Del 2 utan hp 6610kr per plats, moms tillkommer. Välj kurs utan högskolepoäng om du inte önskar examineras. Efter avklarad kurs erhålls intyg.
Anmälan: Anmäl dig i formuläret nedan.
Del 3: Livsmedelsproduktion och livsmedelsburna sjukdomar.
Kursen behandlar hur livsmedelsråvarornas egenskaper och produktionsprocesser påverkar förekomsten av mikroorganismer. Kursen tar upp vilka risker som finns med mikroorganismer i livsmedel, viktiga patogener men även livsmedelsförstörare (förskämningsflora).
Kursperiod: Planerad start hösten 2024
Plats: Distans (utan träffar på campus)
Kursavgift:
Del 3 med hp 6565kr per plats, moms tillkommer. Välj kurs med högskolepoäng om du önskar examineras för att erhålla akademiska poäng.
Del 3 utan hp 5355kr per plats, moms tillkommer. Välj kurs utan högskolepoäng om du inte önskar examineras. Efter avklarad kurs erhålls intyg.
Anmälan: Anmäl dig i formuläret nedan.
Vill du veta mer om innehållet ta gärna kontakt med någon av oss
Åsa Lundin, telefon 044-2503803, e-post asa.lundin@hkr.se
Stina-Mina Ehn Börjesson, telefon 044-2503169, e-post stina-mina.ehn_borjesson@hkr.se