Forskning inom mat- och måltidsvetenskap
Ämnet mat- och måltidsvetenskap är ett tvärvetenskapligt ämne med estetiska inslag.
Vid Högskolan Kristianstad fokuseras forskningen inom ämnet på områdena livsmedelsvetenskap, nutrition och hälsa, matkultur och kommunikation av mat- och måltider. Utgångspunkten är att förena vetenskaplighet, hantverk och kreativitet för fördjupad ämneskunskap.
Forskare
Maria Biörklund-Helgesson, Universitetsadjunkt i mat- och måltidsvetenskap, Avdelningschef Mat- och måltidsvetenskap.
Anna Bryntorp, Universitetsadjunkt i mat- och måltidsvetenskap
Karin Höijer, Universitetslektor i mat- och måltidsvetenskap.
Caroline Lindö, Universitetslektor i mat- och måltidsvetenskap.
Maria Nyberg, Universitetslektor i mat- och måltidsvetenskap.
Viktoria Olsson, Universitetslektor i mat- och måltidsvetenskap, Programområdesansvarig Gastronomiprogrammet.
Elisabet Rothenberg, Biträdande professor i näringslära.
Hanna Sepp, Universitetslektor i mat- och måltidsvetenskap.
Karin Wendin, Professor i mat- och måltidsvetenskap, Prodekan Fakulteten för naturvetenskap, Forskningsledare MEAL.