Forskning inom mat- och måltidsvetenskap
Ämnet mat- och måltidsvetenskap är ett tvärvetenskapligt ämne med estetiska inslag. Det förenar kunskap om livsmedel och nutrition med hälsa och hållbarhet – från produktion till konsumtion. Med matkultur och kreativitet skapas hantverk och måltidsupplevelser för framtidens konsumenter.
Inom ämnesområdet forskar vi om:
- Livsmedelsvetenskap
- Nutrition och hälsa
- Matkultur
- Kommunikation av mat- och måltider
Utgångspunkten är att förena vetenskaplighet, hantverk och kreativitet för fördjupad ämneskunskap.
Forskare
Elisabet Rothenberg, Biträdande professor i näringslära.
Hanna Sepp, Universitetslektor i mat- och måltidsvetenskap.
Karin Höijer, Universitetslektor i mat- och måltidsvetenskap.
Karin Wendin, Professor i mat- och måltidsvetenskap, Prodekan Fakulteten för naturvetenskap, Forskningsledare MEAL.
Maria Nyberg, Biträdande professor i mat- och måltidsvetenskap.
Sarah Forsberg, Doktorand i mat- och måltidsvetenskap
Stina-Mina Ehn Börjesson, universitetslektor i mikrobiologi
Viktoria Olsson, Universitetslektor i mat- och måltidsvetenskap, Programområdesansvarig Gastronomiprogrammet.