MEAL - Food and Meals in Everyday Life
Forskningsmiljön MEAL har som mål att vara en internationellt erkänd aktör inom mat- och måltidsvetenskap. Genom tvärvetenskapligt arbete och djup ämneskompetens vill vi bidra till ett hållbart och hälsosamt samhälle.
Mat- och måltidsvetenskap är ett mångvetenskapligt fält som vilar på tre starka vetenskapliga grenar:
- Livsmedelsvetenskap
- Nutrition och hälsa
- Matkultur och kommunikation
Inom MEAL arbetar vi för att utveckla och stärka både det unika i varje ämnesområde och samspelet dem emellan. Forskningsmiljön erbjuder en plattform för hållbar forskning som bidrar till att lösa samhällsutmaningar och öka förståelsen för matens och måltidens betydelse i vardagen. Det är viktigt att ny kunskap både genereras och sprids samt att vi väcker och upprätthåller intresset för mat- och måltidsvetenskap i samhället.
Tillsammans bildar dessa tre områden en unik och tvärvetenskaplig kunskapsmiljö vid Högskolan Kristianstad.
Se forskningsprojekt i Högskolan Kristianstads forskningsportal