Gå direkt till innehåll.
Logotyp HKR
  • Trygghet och säkerhet
  • Bibliotek
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare, Greenroom
In English
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
  • Logga in
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare, Greenroom
{{ prevNode.name }}
{{ node.name }}
  • Trygghet och säkerhet
  • Bibliotek
In English
Logotyp HKR
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
Mer innehåll
{{ node.name }} {{ node.name }}
  1. HKR
  2. Forskning
  3. Forskningsmiljöer
  4. MEAL - Food and Meals in Everyday Life
  1. HKR
  2. Forskning
  3. Forskningsmiljöer
  4. MEAL - Food and Meals in...

MEAL - Food and Meals in Everyday Life

The goal of the research environment is to be an internationally recognized actor in Food and Meal Science, promoting a sustainable and healthy society through interdisciplinary and deep expertise. Food and Meal Science is a multidisciplinary field based on three, individually, strong scientific areas. These are:

  • Food Science
  • Nutrition and Health
  • Food Culture and Communication

The work within the research environment MEAL aims to develop and strengthen the uniqueness and the integration of the three scientific areas, through a strong and sustainable research environment providing solutions and understanding of challenges in the society. It is of importance to generate and communicate new knowledge. A further aim is to maintain and increase the interest of Food and Meal Science in the surrounding society.

In combination, the three scientific areas of Food and Meal Science build MEAL into a unique and interdisciplinary platform of knowledge at Kristianstad University.

Learn about MEAL's research projects in Kristianstad University Research Portal.

View MEAL's publications in Kristianstad University Research Portal.

Members of MEAL.

Det gick inte att fullfölja begäran.

Leader of the research group

{{ staffmember.name }}

{{ staffmember.jobTitle }}

Länk till kontaktuppgifter visas om {{staffdetails.CountDown}} sekunder.

Visa kontaktuppgifter

E-post {{ staffmember.email }}

Telefon {{ staffmember.telephone }}

Digitalt möte: {{ staffmember.zoomUrl }}

Playknapp.

Hur smakar kulturspannmål?

Hur smakar kulturspannmål? Från jord till bord. Här kan du se seminarie-presentationer av Karin Gerhardt, Karin Wendin, Tove Ortman, Galia Zamaratskaja, Roger Andersson, Caroline Lind, Curt Niklasson, Jan Svensson.

Extern

Uppdaterad: 2023-10-13 av Lina Nilsson Ekedahl

Sidansvarig: Karin Wendin

Kortadress: www.hkr.se/meal

Dela

  • Länk, dela på e-post (öppnas i mail-program)
  • Länk, dela på LinkedIn (öppnas i nytt fönster)
  • Länk, dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)
Dela

Högskolan Kristianstad är en del av COLOURS European University Alliance, ett samarbete med åtta andra europeiska universitet.

Colours logotyp.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Hitta hit

Trygghet och säkerhet​​​​​​​​​​​
Vid nödsituation, ring 112
Högskolans väktare nås på 044-2503650

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Visselblåsning
 
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
© Högskolan Kristianstad 2025
  • LinkedIn (öppnas i nytt fönster)
  • Youtube (öppnas i nytt fönster)
  • Instagram (öppnas i nytt fönster)
  • Facebook (öppnas i nytt fönster)
Följ oss

Högskolan Kristianstad är en del av COLOURS European University Alliance, ett samarbete med åtta andra europeiska universitet.

Colours logotyp.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Hitta hit

Trygghet och säkerhet​​​​​​​​​​​
Vid nödsituation, ring 112
Högskolans väktare nås på 044-2503650

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Visselblåsning
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
© Högskolan Kristianstad 2025