Gå direkt till innehåll.
Logotyp HKR
  • Trygghet och säkerhet
  • Bibliotek
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare, Greenroom
In English
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
  • Logga in
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare, Greenroom
{{ prevNode.name }}
{{ node.name }}
  • Trygghet och säkerhet
  • Bibliotek
In English
  • Dela på Facebook
  • Dela på Youtube
  • Dela på Instagram
  • Dela på LinkedIn
Logotyp HKR
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
Mer innehåll
{{ node.name }} {{ node.name }}
  1. HKR
  2. Forskning
  3. Forskningsmiljöer
  4. MEAL - Food and Meals in Everyday Life
  1. HKR
  2. Forskning
  3. Forskningsmiljöer
  4. MEAL - Food and Meals in...

MEAL - Food and Meals in Everyday Life

Forskningsmiljön MEAL har som mål att vara en internationellt erkänd aktör inom mat- och måltidsvetenskap. Genom tvärvetenskapligt arbete och djup ämneskompetens vill vi bidra till ett hållbart och hälsosamt samhälle. 

Mat- och måltidsvetenskap är ett mångvetenskapligt fält som vilar på tre starka vetenskapliga grenar: 

  • Livsmedelsvetenskap 

  • Nutrition och hälsa 

  • Matkultur och kommunikation 

Inom MEAL arbetar vi för att utveckla och stärka både det unika i varje ämnesområde och samspelet dem emellan. Forskningsmiljön erbjuder en plattform för hållbar forskning som bidrar till att lösa samhällsutmaningar och öka förståelsen för matens och måltidens betydelse i vardagen.  Det är viktigt att ny kunskap både genereras och sprids samt att vi väcker och upprätthåller intresset för mat- och måltidsvetenskap i samhället. 

Tillsammans bildar dessa tre områden en unik och tvärvetenskaplig kunskapsmiljö vid Högskolan Kristianstad. 

Läs mer om MEAL:s forskningsprojekt i Högskolan Kristianstads forskningsportal

Se MEAL:s publikationer i forskningsportalen

Forskningsmiljöns medlemmar.

Aktuellt Seminarium: Sociala kontexten och dimensioner av ätande- utmaningar för forskning om mat och hälsa 2-3 oktober, 2025.



Det gick inte att fullfölja begäran.

Ledare av forskningsmiljön

{{ staffmember.name }}

{{ staffmember.jobTitle }}

Länk till kontaktuppgifter visas om {{staffdetails.CountDown}} sekunder.

Visa kontaktuppgifter

E-post {{ staffmember.email }}

Telefon {{ staffmember.telephone }}

Digitalt möte: {{ staffmember.zoomUrl }}

Playknapp.

Hur smakar kulturspannmål?

Hur smakar kulturspannmål? Från jord till bord. Här kan du se seminarie-presentationer av Karin Gerhardt, Karin Wendin, Tove Ortman, Galia Zamaratskaja, Roger Andersson, Caroline Lind, Curt Niklasson, Jan Svensson.

Extern

Uppdaterad: 2025-09-24 av Jakob Nord

Sidansvarig: Karin Wendin

Kortadress: www.hkr.se/meal

Dela

  • Dela på e-post
  • Dela på LinkedIn
  • Dela på X
  • Dela på Facebook
Dela

Högskolan Kristianstad är en del av COLOURS European University Alliance, ett samarbete med åtta andra europeiska universitet.

Colours logotyp.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Hitta hit

Trygghet och säkerhet​​​​​​​​​​​
Vid nödsituation, ring 112
Högskolans väktare nås på 044-2503650

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Visselblåsning
 
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
© Högskolan Kristianstad 2025
  • LinkedIn
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
Följ oss

Högskolan Kristianstad är en del av COLOURS European University Alliance, ett samarbete med åtta andra europeiska universitet.

Colours logotyp.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Hitta hit

Trygghet och säkerhet​​​​​​​​​​​
Vid nödsituation, ring 112
Högskolans väktare nås på 044-2503650

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Visselblåsning
  • LinkedIn
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
© Högskolan Kristianstad 2025