Taco med pankofriterad braxen - recept
Taco med pankofriterad braxen, ärtguacamole, syrad rödkål, äpple
och friterad schalottenlök. Receptet är framtaget för att kunna serveras som streetfood.
Ingredienser
(2–3 portioner)
400 g benfria braxenbitar
2 dl Panko eller ströbröd
2 dl vetemjöl
1 ägg
400 g gröna ärtor
2 lime
1–2 chili
¼ huvud rödkål
2–4 schalottenlökar
1 äpple
2 msk äppelcidervinäger
8 små eller 4 stora tortillabröd
Salt och peppar efter smak
Olja till fritering
Gör så här
- Strimla rödkål och massera med vinäger. Smaka av med salt och peppar.
- Hacka chili, schalottenlök och blanda med tinade ärtor. Mixa, smaka av
med salt och peppar och limejuice. - Fritera schalottenlök. Låt rinna av på papper.
- Vänd braxenbitarna i mjöl, ägg och panko. Fritera i olja på ca 180ºC.
När bitarna är gyllene är de klara. Låt droppa av på papper. - Strimla äpplet
- Servera i tortillabröd och ät som en taco.