Gå direkt till innehåll.
Logotyp HKR
  • Trygghet och säkerhet
  • Bibliotek
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare, Greenroom
In English
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
  • Logga in
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare, Greenroom
{{ prevNode.name }}
{{ node.name }}
  • Trygghet och säkerhet
  • Bibliotek
In English
Logotyp HKR
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
Mer innehåll
{{ node.name }} {{ node.name }}
  1. HKR
  2. Gastronomiprogrammet
  3. Recept
  4. Dags för brax
  5. Taco med pankofriterad braxen
  1. HKR
  2. Gastronomiprogrammet
  3. Recept
  4. Dags för brax
  5. Taco med pankofriterad...

Taco med pankofriterad braxen - recept

Taco med pankofriterad braxen, ärtguacamole, syrad rödkål, äpple
och friterad schalottenlök. Receptet är framtaget för att kunna serveras som streetfood.

Taco med pankofriterad braxen, ärtguacamole, syrad rödkål, äpple och friterad schalottenlök.

Ingredienser
(2–3 portioner)
400 g benfria braxenbitar
2 dl Panko eller ströbröd
2 dl vetemjöl
1 ägg
400 g gröna ärtor
2 lime
1–2 chili
¼ huvud rödkål
2–4 schalottenlökar
1 äpple
2 msk äppelcidervinäger
8 små eller 4 stora tortillabröd
Salt och peppar efter smak
Olja till fritering

Gör så här

  1. Strimla rödkål och massera med vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hacka chili, schalottenlök och blanda med tinade ärtor. Mixa, smaka av
    med salt och peppar och limejuice.
  3. Fritera schalottenlök. Låt rinna av på papper.
  4. Vänd braxenbitarna i mjöl, ägg och panko. Fritera i olja på ca 180ºC.
    När bitarna är gyllene är de klara. Låt droppa av på papper.
  5. Strimla äpplet
  6. Servera i tortillabröd och ät som en taco.

Taco med pankofriterad braxen, ärtguacamole, syrad rödkål, äpple och friterad schalottenlök.

Det gick inte att fullfölja begäran.

Kontakt

{{ staffmember.name }}

{{ staffmember.name }}

{{ staffmember.jobTitle }}

Länk till kontaktuppgifter visas om {{staffdetails.CountDown}} sekunder.

Visa kontaktuppgifter

E-post {{ staffmember.email }}

Telefon {{ staffmember.telephone }}

Digitalt möte: {{ staffmember.zoomUrl }}

Omslag till kokboken Dags för brax.

Dags för brax

Här kan du ladda ner hela det samlade recepthäftet Dags för brax som PDF.

, 4576 kB

Uppdaterad: 2022-02-14 av rimfab

Sidansvarig: Viktoria Olsson

Dela

  • Länk, dela på e-post (öppnas i mail-program)
  • Länk, dela på LinkedIn (öppnas i nytt fönster)
  • Länk, dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)
Dela

Högskolan Kristianstad är en del av COLOURS European University Alliance, ett samarbete med åtta andra europeiska universitet.

Colours logotyp.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Hitta hit

Trygghet och säkerhet​​​​​​​​​​​
Vid nödsituation, ring 112
Högskolans väktare nås på 044-2503650

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Visselblåsning
 
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
© Högskolan Kristianstad 2025
  • LinkedIn (öppnas i nytt fönster)
  • Youtube (öppnas i nytt fönster)
  • Instagram (öppnas i nytt fönster)
  • Facebook (öppnas i nytt fönster)
Följ oss

Högskolan Kristianstad är en del av COLOURS European University Alliance, ett samarbete med åtta andra europeiska universitet.

Colours logotyp.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Hitta hit

Trygghet och säkerhet​​​​​​​​​​​
Vid nödsituation, ring 112
Högskolans väktare nås på 044-2503650

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Visselblåsning
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
© Högskolan Kristianstad 2025