{{ programmeInfo.namn }} - {{ programmeInfo.poang }}
Magisterprogrammet ges på distans och riktar sig till dig som vill fördjupa dina akademiska kunskaper inom konsumtion och produktion av mat och måltider med särskilt fokus på offentliga måltider.
Om utbildningen
Denna nätbaserade magisterutbildning vänder sig till dig med en relevant kandidatexamen inom ämnet mat och måltider. Du kommer att fördjupa dig i teorier och metoder för att tackla komplexa frågeställningar och kritiskt granska olika företeelser relaterade till ämnet mat- och måltidsvetenskap. Idag är en bred akademisk kunskap och förståelse om konsumtion och produktion av mat och måltider viktig för att lösa rådande samhällsutmaningar.
Du studerar bland annat:
- Matvalens komplexitet: den offentliga måltiden från ett konsumentperspektiv
- Konsumtions- och produktionsperspektiv på hållbar mat och hållbara måltider
- Tillämpad statistik inom hälsovetenskaperna
- Mat för många: tvärvetenskaplig ansats och metodik
- Valfri fördjupning på avancerad eller grundnivå
Så här ser kursupplägget ut beroende på om du läser på halvfart eller helfart.
Nätbaserade studier
Studierna är helt nätbaserade och läses antingen under 1 års heltidsstudier eller 2 års halvtidsstudier. Förutom distansstudierna och en magisteruppsats har du möjlighet att göra fem veckors verksamhetsförlagd utbildning (VFU).
Arbetsmarknad
Efter examen finns möjlighet till en bred arbetsmarknad, du kan till exempel arbeta med kvalitet och utveckling av maten och måltiderna inom offentlig verksamhet eller i livsmedelsindustrin. Programmet förbereder också för en karriär inom akademin och för forskning. Arbetsmarknaden för dig med en magisterexamen i Mat- och måltidsvetenskap.
Reell kompetens
Saknar du formell behörighet till våra utbildningar, men anser att du har tillräckliga kunskaper för att kunna tillgodogöra dig studierna kan du ansöka om prövning av din reella kompetens. Läs mer om reell kompetens.