Gå direkt till innehåll.
Cookies
Cookies
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Om du fortsätter godkänner du att cookies används. Välj "Mer info" för att läsa mer eller hur du gör för att slippa cookies.
Jag förstår Mer info
  • Bibliotek
  • Studentportalen
  • Lärplattform Canvas
  • För medarbetare
In English
  • {{ node.Name }}
{{ prevNode.Name }}
{{ node.Name }}
  • Bibliotek
  • Logga in:
  • Studentportalen
  • Lärplattform Canvas
  • För medarbetare
In English
Logotyp HKR
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
Mer innehåll
{{ node.Name }} {{ node.Name }}
  1. HKR
  2. Nyheter
  3. ​Köttmöte: Svensk...
  1. HKR
  2. Nyheter
  3. ​Köttmöte: Svensk...
08 mar 2017 /Pressmeddelande /Forskning /Samverkan

​Köttmöte: Svensk köttforskning och framtid

Vad händer inom svensk köttforskning och vart vill vi i framtiden? Hur skulle vi kunna formera oss i relation till exempelvis den nya livsmedelsstrategin och framtidens proteinutmaning? Forskare och näringsliv samlas för att dryfta framtidens möjligheter och utmaningar inom svensk köttnäring.

Köttbit

Enligt Jordbruksverket äter vi mer kött än någonsin; 87,7 kg per person under 2016 visar en färsk studie. Det är en ökning med ett halvt kilo sedan året innan och i kölvattnet kommer en rad stora utmaningar men också möjligheter att fortsätta att utveckla och sprida hållbara system för produktion och konsumtion av kött .

– Huvudsyftet med dagen är att skapa dialog och kontakter men även att få en möjlighet att inspireras och lära oss något nytt, säger Viktoria Olsson, universitetslektor i mat- och måltidskunskap vid Högskolan Kristianstad som genom forskningsmiljön MEAL är värd för mötet.

En rad forskare och företag föreläser om vad som händer inom svensk köttforskning och därpå följer en diskussion om hur man ska arbeta vidare med den samlade kunskapen. Inom vilka områden och vad behöver beforskas?

Fredag 10 mars kl 11.00
Högskolan Kristianstad, Gastronomi, hus 180, föreläsningssalen

Program

Från kl 10 – kaffe och visning av metodkök och sensoriklaboratorium
11.00 Viktoria Olsson, HKR och Anders Karlsson, SLU välkomnar
11.10 Inspirationsföredrag: Skånska Vilt AB i Sjunkaröd med Pär-Ola Andersson, VD Skånska Vilt
11.40 Inspirationsföredrag: Köttbranschen ur vårt perspektiv, Anna Månsson, inköpare HKScan AGRI och Patrik Holm Thisner, VP Quality and Corporate Responisibility, HKScan
12.20 Lunch på restaurang Metropol
13.00 På gång inom svensk köttforskning

  • Mobil slakt, Anders Karlsson, professor, inst. för husdjurens miljö och hälsa, SLU
  • Försök och möjligheter på Götala nöt- och lammköttscentrum, Anna Hessle, forskare, Inst. för husdjurens miljö och hälsa, SLU
  • Möjligheter till köttforskning i Kristianstad, Viktoria Olsson, Mat- och måltidskunskap, HKR
  • Köttforskning vid institutionen för molekylära vetenskaper, Galia Zamaratskaia samverkanslektor i matens kvalitet, SLU

14.00 Hur går vi vidare? Behov och intresse av framtida satsningar. Diskussion ledd av Anders Karlsson, SLU.
15.30 Slut

Kontakt

Viktoria Olsson, universitetslektor i mat- och måltidskunskap vid Högskolan Kristianstad, 044-250 38 17, viktoria.olsson@hkr.se

Uppdaterad: 2017-03-08 av {{changedby.Name}} {{changedby.Name}}
Sidansvarig: {{pageresponsible.Name}} {{pageresponsible.Name}}
Dela
Dela

En liten men samtidigt stor högskola, samlad på ett campus.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Organisationsnummer: 202100-3195

Adress: Högskolan Kristianstad

291 88 Kristianstad

Hitta hit

Genvägar

  • Lärplattform Canvas
  • Studentportal
  • Bibliotek
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Om något händer
  • Coronainformation
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
  • Webbkarta
© Högskolan Kristianstad 2021
Följ oss

En liten men samtidigt stor högskola, samlad på ett campus.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Organisationsnummer: 202100-3195

Adress: Högskolan Kristianstad

291 88 Kristianstad

Hitta hit

Genvägar

  • Lärplattform Canvas
  • Studentportal
  • Bibliotek
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Om något händer
  • Coronainformation
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
  • Webbkarta
© Högskolan Kristianstad 2021