Gå direkt till innehåll.
Logotyp HKR
  • Trygghet och säkerhet
  • Bibliotek
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare, Greenroom
In English
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
  • Logga in
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare, Greenroom
{{ prevNode.name }}
{{ node.name }}
  • Trygghet och säkerhet
  • Bibliotek
In English
Logotyp HKR
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
Mer innehåll
{{ node.name }} {{ node.name }}
  1. HKR
  2. Nyheter
  3. Högskolan Kristianstad rekryterar för innovation inom livsmedelsnäring
  1. HKR
  2. Nyheter
  3. Högskolan Kristianstad...
22 dec. 2022 /Nyhet /Forskning /Pressmeddelande

Högskolan Kristianstad rekryterar för innovation inom livsmedelsnäring

KK-stiftelsens rekryteringsprogram ska skapa förutsättningar för lärosätena att bygga upp starka forsknings- och utbildningsmiljöer genom att rekrytera nyckelpersoner. Nära 13 miljoner kronor har nu beviljats till sex lärosäten. Ett av lärosätena som beviljas medel för att kunna rekrytera rätt kompetens är Högskolan i Kristianstad.

Maträtt med chili.

För att skapa dynamiska och starka forsknings- och utbildningsmiljöer krävs ett flöde av forskande och undervisande personal. KK-stiftelsens program Rekryteringar ska underlätta dessa strategiskt viktiga rekryteringar. Av 23 inkomna ansökningar har stiftelsen nu beviljat sex till en total summa om 12,9 miljoner kronor.

– Rekryteringsprogrammet finansierar kompetensutbyte mellan näringsliv och lärosäten för att långsiktigt stärka kapaciteten och ömsesidig förnyelse, säger Yvonne Fors, ansvarig för programmet Rekryteringar vid KK-stiftelsen.

Högskolan i Kristianstad får nu möjlighet att stärka lärosätets framväxande utbildnings- och forskningsmiljö Centre for Food, Health and Retail, även kallad FOHRK, genom att knyta till sig expertis inom nutrition och hållbarhet.

Rekrytering stärker framväxande forskningsmiljö

För framväxande FOHRK är det viktigt att knyta till sig ny expertis inom området, särskilt expertis med stor erfarenhet av att samverka med näringslivet. För att möjliggöra detta får nu högskolan 738 720 kronor av KK-stiftelsen.

– Vi kommer att adjungera Susanne Bryngelsson som universitetslektor. Hon kommer från RISE och har under sitt arbetsliv utvecklat en, för livsmedelsbranschen, unik kompetens och förståelse för de förutsättningar och villkor som råder inom såväl akademi som i näringslivet, säger Viktoria Olsson, universitetslektor i mat- och måltidsvetenskap vid Högskolan Kristianstad.

Susanne Bryngelsson har en gedigen bakgrund inom nutrition och har en god överblick av de metoder som tillämpas i fältet.

Bakgrunden till satsningen på att integrera just områdena livsmedel, hälsa och handel i en och samma utbildnings- och forskningsmiljö har sin grund både i att bidra till de globala hållbarhetsmålen och den svenska livsmedelsstrategin. Här kommer, förutom aspekter på god och jämlik hälsa, även in hur ökad produktion av mat kan leda till fler jobb och hållbar tillväxt.

Viktoria Olsson och Susanne Bryngelsson.Viktoria Olsson och Susanne Bryngelsson, universitetslektorer i mat- och måltidsvetenskap vid Högskolan Kristianstad.

Innovation för en stark framtida livsmedelsnäring

Susanne Bryngelsson vill bland annat medverka med sina insikter kring vad som är relevant för näringslivet. Hon vill också sätta nya rön inom mat och hälsa i ett tydligt sammanhang, samt identifiera kunskapsluckor.

– Jag vill också bidra till att stärka relevansen av högskolans utbildningar och forskning för näringslivet. Jag vill bidra till studenterna som genomgår de mat- och måltidsvetenskapliga utbildningarna kommer ut i näringslivet med en stark kompetens, och redo att ta itu med det innovationsarbete som behövs för en stark framtida svensk livsmedelsnäring, säger Susanne Bryngelsson.

KK-stiftelsen: Högskolan Kristianstad ska bidra till innovation inom livsmedelsnäring

Kontakt

Viktoria Olsson
Universitetslektor i mat- och måltidsvetenskap Högskolan Kristianstad
viktoria.olsson@hkr.se
044-250 38 17

Susanne Bryngelsson
Universitetslektor i mat- och måltidsvetenskap Högskolan Kristianstad, projektledare RISE
susanne.bryngelsson@hkr.se
010-516 67 88

Det gick inte att fullfölja begäran.

Kontakt

{{ staffmember.name }}

{{ staffmember.name }}

{{ staffmember.jobTitle }}

Länk till kontaktuppgifter visas om {{staffdetails.CountDown}} sekunder.

Visa kontaktuppgifter

E-post {{ staffmember.email }}

Telefon {{ staffmember.telephone }}

Digitalt möte: {{ staffmember.zoomUrl }}

FOHRK.

FOHRK - Centre for Food, Health and Retail at Kristianstad University

FOHRK är en regional forsknings- och utbildningsmiljö med fokus på mat, hälsa och handel vid Högskolan Kristianstad. FOHRK ska leda till utveckling av tvärvetenskaplig forskning och utbildning samt bidra till ett mer hållbart samhälle.

Uppdaterad: 2022-12-22 av Sofia Johansson

Dela

  • Länk, dela på e-post (öppnas i mail-program)
  • Länk, dela på LinkedIn (öppnas i nytt fönster)
  • Länk, dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)
Dela

Högskolan Kristianstad är en del av COLOURS European University Alliance, ett samarbete med åtta andra europeiska universitet.

Colours logotyp.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Hitta hit

Trygghet och säkerhet​​​​​​​​​​​
Vid nödsituation, ring 112
Högskolans väktare nås på 044-2503650

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Visselblåsning
 
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
© Högskolan Kristianstad 2025
  • LinkedIn (öppnas i nytt fönster)
  • Youtube (öppnas i nytt fönster)
  • Instagram (öppnas i nytt fönster)
  • Facebook (öppnas i nytt fönster)
Följ oss

Högskolan Kristianstad är en del av COLOURS European University Alliance, ett samarbete med åtta andra europeiska universitet.

Colours logotyp.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Hitta hit

Trygghet och säkerhet​​​​​​​​​​​
Vid nödsituation, ring 112
Högskolans väktare nås på 044-2503650

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Visselblåsning
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
© Högskolan Kristianstad 2025