Mat- och måltidsvetenskap - program och kurser
Är du intresserad av mat och vill utveckla framtidens måltider? Vill du jobba med produkt- och måltidsutveckling? Eller vill du fördjupa dina akademiska kunskaper inom konsumtion och produktion av mat och måltider? Vi erbjuder både fristående kurser, ett Gastronomiprogram och ett magisterprogram inom Mat- och måltidsvetenskap.
Var med och påverka vad och hur vi äter, och skapa positiva effekter för miljö, hälsa och samhälle.
Vad är Mat- och måltidsvetenskap?
Mat och måltider har stor betydelse för såväl individer som grupper av människor. Ämnet Mat- och måltidsvetenskap förenar kunskap om livsmedel och nutrition med hälsa och hållbarhet – från produktion till konsumtion. Med matkultur och kreativitet skapas hantverk och måltidsupplevelser för framtidens konsumenter.
Våra utbildningar
Vi erbjuder program och kurser inom området Mat- och måltidsvetenskap, både på distans och på campus.
Program
- Gastronomiprogrammet med start under hösttermin.
- Magisterprogrammet i Mat- och måltidsvetenskap med start under vårtermin.
Fristående kurser
Vi erbjuder flera fristående kurser inom mat- och måltidsvetenskap. Vi har kurser på helfart och halvfart, varav många läses helt på distans. Se vilka kurser vi erbjuder under höst och vår: