Vill du vara med och forma framtidens mat?
Är du intresserad av mat och vill utveckla framtidens måltider? Hos oss kan du fördjupa dig i allt från produkt- och måltidsutveckling till hållbar konsumtion och produktion av mat- och måltider. Vi erbjuder både fristående kurser, Gastronomiprogrammet och magisterprogrammet i Mat- och måltidsvetenskap. Här blir kunskap och matglädje kraftfulla verktyg för att skapa en bättre värld!
Var med och påverka vad och hur vi äter, och skapa positiva effekter för miljö, hälsa och samhälle.
Vad är Mat- och måltidsvetenskap?
Mat och måltider har stor betydelse för såväl individer som grupper av människor. Ämnet Mat- och måltidsvetenskap förenar kunskap om livsmedel och nutrition med hälsa och hållbarhet – från produktion till konsumtion. Med matkultur och kreativitet skapas hantverk och måltidsupplevelser för framtidens konsumenter.
Våra utbildningar
Vi erbjuder program och kurser inom området Mat- och måltidsvetenskap, både på distans och på campus. Det finns två ansökningsperioder per år:
- Vill du börja plugga på höstterminen? Ansök till en utbildning mellan 15 mars och 15 april samma år.
- Vill du börja plugga på vårterminen? Ansök till en utbildning mellan 15 september och 15 oktober hösten innan terminstart.
Program
- Gastronomiprogrammet med start under hösttermin. Ansökningsperiod: 15 mars-15 april.
- Magisterprogrammet i Mat- och måltidsvetenskap med start under vårtermin. Ansökningsperiod: 15 september-15 oktober.
Fristående kurser
Vi erbjuder flera fristående kurser inom mat- och måltidsvetenskap. Vi har kurser på helfart och halvfart, varav många läses helt på distans. Se vilka kurser vi erbjuder under höst och vår: