Gå direkt till innehåll.
Logotyp HKR
  • Trygghet och säkerhet
  • Bibliotek
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare, Greenroom
In English
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
  • Logga in
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare, Greenroom
{{ prevNode.name }}
{{ node.name }}
  • Trygghet och säkerhet
  • Bibliotek
In English
Logotyp HKR
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
Mer innehåll
{{ node.name }} {{ node.name }}
  1. HKR
  2. Magisterprogram i Mat- och måltidsvetenskap
  1. HKR
  2. Magisterprogram i Mat-...
Det gick inte att fullfölja begäran.

{{ programmeInfo.namn }} - {{ programmeInfo.poang }}

Magisterprogrammet ges på distans och riktar sig till dig som vill fördjupa dina akademiska kunskaper inom konsumtion och produktion av mat och måltider med särskilt fokus på offentliga måltider.

Om utbildningen

Denna nätbaserade magisterutbildning vänder sig till dig med en relevant kandidatexamen inom ämnet mat och måltider. Du kommer att fördjupa dig i teorier och metoder för att tackla komplexa frågeställningar och kritiskt granska olika företeelser relaterade till ämnet mat- och måltidsvetenskap. Idag är en bred akademisk kunskap och förståelse om konsumtion och produktion av mat och måltider viktig för att lösa rådande samhällsutmaningar. 

Du studerar bland annat:

  • Matvalens komplexitet: den offentliga måltiden från ett konsumentperspektiv 
  • Konsumtions- och produktionsperspektiv på hållbar mat och hållbara måltider
  • Tillämpad statistik inom hälsovetenskaperna
  • Mat för många: tvärvetenskaplig ansats och metodik
  • Valfri fördjupning på avancerad eller grundnivå

Så här ser kursupplägget ut beroende på om du läser på halvfart eller helfart. 

Nätbaserade studier

Studierna är helt nätbaserade och läses antingen under 1 års heltidsstudier eller 2 års halvtidsstudier. Förutom distansstudierna och en magisteruppsats har du möjlighet att göra fem veckors verksamhetsförlagd utbildning (VFU). 

Arbetsmarknad

Efter examen finns möjlighet till en bred arbetsmarknad, du kan till exempel arbeta med kvalitet och utveckling av maten och måltiderna inom offentlig verksamhet eller i livsmedelsindustrin. Programmet förbereder också för en karriär inom akademin och för forskning. Arbetsmarknaden för dig med en magisterexamen i Mat- och måltidsvetenskap.

Reell kompetens

Saknar du formell behörighet till våra utbildningar, men anser att du har tillräckliga kunskaper för att kunna tillgodogöra dig studierna kan du ansöka om prövning av din reella kompetens. Läs mer om reell kompetens.

Emma Verstraelen

"Du får fördjupa dig i ämnen du tycker är spännande"

I bagaget hade Emma Verstraelen en utbildning till dietist. Men istället för att söka arbete hemma i Belgien valde hon att läsa Magisterprogrammet i mat- och måltidsvetenskap i Sverige.
– Den här utbildningen är väldigt öppen. Den ger chansen att fördjupa kunskaperna inom de ämnen man tycker är spännande, men man kan också utmana sig själv och upptäcka helt nya områden. Så till dem som är intresserade skulle jag ge rådet: Våga testa!

Maria Helmersson

Studenter sökes som brinner för bra mat i vardagen

Måltidsglädje, hållbarhet, hälsa och ekonomi. Många faktorer vägs in när en offentlig måltid tillagas. En examen från Magisterprogrammet i Mat- och måltidsvetenskap bidrar till en viktig helhetssyn på livsmedelsbranschen.
"Förhoppningsvis kan studenterna få en vidare blick på branschen. För den som vill jobba med måltider inom offentlig sektor krävs nämligen ett brett perspektiv. Förmågan att lyfta blicken och se helheten - det är en kompetens som behövs i kommuner och regioner."

Nivå: {{ programmeInfo.niva }}
Programkod: {{ programmeInfo.programkod }}-{{ programmeInfo.inriktningskod }} {{ programmeInfo.programkod }}
Examen: {{ examen }}
Behörighetskrav: {{ permission }}
  • Utbildningsplan
  • Kursplaner/kursperioder
{{ inriktning.titel }}
Start: {{ programme.terminOchAr }}, vecka {{ programme.startvecka }}
Studietakt: {{ programme.ptillF.studietakt }}%
Studieform: {{ programme.studieForm }} , {{ programme.ptillF.oblig_sammankomster }} obligatorisk träff {{ programme.ptillF.oblig_sammankomster }} obligatoriska träffar + {{ programme.ptillF.oblig_ickeFysiska_sammankomster }} obligatorisk träff online {{ programme.ptillF.oblig_ickeFysiska_sammankomster }} obligatoriska träffar online {{ programme.ptillF.oblig_sammankomster }} obligatoriska träffar
Ort: {{ programme.ort }}
Språk: {{ programme.sprak }}
Urval: {{ programme.urval }}
Anmälningskod: {{ programme.anmalningsKod }}
Anmälan senast: {{ programme.anmDateWorkDay | date:'yyyy-MM-dd'}}
{{ programme.sokLankText }} Anmäl dig
Sen anmälan

{{programme.applicationStartText}}

Stängd för anmälan

OBS! Inställd
  • Master Program in Food and Meal Science
  • Programstart våren 2017
  • Programstart våren 2018
  • Programstart våren 2019
  • Programstart våren 2020
Kontakt

Uppdaterad: 2024-07-04 av Lina Nilsson Ekedahl

Sidansvarig: sarah.forsberg@hkr.se

Kortadress: www.hkr.se/magister-maltidsvetenskap

Dela

  • Länk, dela på e-post (öppnas i mail-program)
  • Länk, dela på LinkedIn (öppnas i nytt fönster)
  • Länk, dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)
Dela
{{ programmeInfo.namn }} - {{ programmeInfo.poang }}
Anmäl dig
Stäng

Välj programtillfälle

  • {{ programme.terminOchAr }}{{ programme.uniqueProperty }}
    Studietakt: {{ programme.ptillF.studietakt }}%
    Studieform: {{ programme.studieForm }} , {{ programme.ptillF.oblig_sammankomster }} obligatorisk träff {{ programme.ptillF.oblig_sammankomster }} obligatoriska träffar + {{ programme.ptillF.oblig_ickeFysiska_sammankomster }} obligatorisk träff online {{ programme.ptillF.oblig_ickeFysiska_sammankomster }} obligatoriska träffar online {{ programme.ptillF.oblig_sammankomster }} obligatoriska träffar
    Ort: {{ programme.ort }}
    Språk: {{ programme.sprak }}
    Urval: {{ programme.urval }}
    Anmälningskod: {{ programme.anmalningsKod }}
    Anmälan senast: {{ programme.anmDateWorkDay | date:'yyyy-MM-dd'}}
    {{ programme.sokLankText }} Anmäl dig
    Sen anmälan
    {{programme.applicationStartText}}
    Stängd för anmälan
    OBS! Inställd

Högskolan Kristianstad är en del av COLOURS European University Alliance, ett samarbete med åtta andra europeiska universitet.

Colours logotyp.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Hitta hit

Trygghet och säkerhet​​​​​​​​​​​
Vid nödsituation, ring 112
Högskolans väktare nås på 044-2503650

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Visselblåsning
 
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
© Högskolan Kristianstad 2025
  • LinkedIn (öppnas i nytt fönster)
  • Youtube (öppnas i nytt fönster)
  • Instagram (öppnas i nytt fönster)
  • Facebook (öppnas i nytt fönster)
Följ oss

Högskolan Kristianstad är en del av COLOURS European University Alliance, ett samarbete med åtta andra europeiska universitet.

Colours logotyp.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Hitta hit

Trygghet och säkerhet​​​​​​​​​​​
Vid nödsituation, ring 112
Högskolans väktare nås på 044-2503650

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Visselblåsning
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
© Högskolan Kristianstad 2025