{{ programmeInfo.namn }} - {{ programmeInfo.poang }}
Som ämneslärare i grundskolans åk 7-9, högstadiet, jobbar du med att inspirera och utveckla ungdomar, samtidigt som du får möjlighet att fördjupa dig i de ämnen som verkligen intresserar dig.
Johan lyfter sin favoritlärare Eva. De flesta av oss minns den där läraren som betytt mycket - som såg dig, inspirerade dig och kanske till och med påverkade dina vägval. För Johan Lovesten som läst till lärare på Högskolan Kristinastad var hans högstadielärare Eva Sigfridsson just en sådan lärare. Idag jobbar Johan som lärare - inspirerad av Evas ledarskap och den trygghet som hon utstrålade. Se deras återförening och hör deras berättelse.
Om ämneslärarutbildningen
Studierna bedrivs på heltid och omfattar 240 högskolepoäng (hp) eller 270 hp beroende på val av ämneskombination. Ämneslärarutbildningen består av tre huvuddelar: utbildningsvetenskaplig kärna på 60 hp och ämnes- och ämnesdidaktiska studier på 150/180 hp inom två eller tre ämnen, samt verksamhetsförlagd utbildning (VFU) på 30 hp.
Vi erbjuder följande ämneskombinationer
- Svenska och engelska, 240 hp.
- Samhällskunskap, historia och geografi, 270 hp (nytt upplägg som innebär att du kan läsa utbildningen på fyra år).
- Matematik, fysik, kemi - 270 hp, distansutbildning
- Matematik, fysik och kemi - 270 hp, arbetsplatsintegrerad Obs! Tidig anmälningsperiod, du söker utbildningen 15/3-15/4.
Väljer du att läsa ämneskombinationen med två ämnen omfattas ämnesstudierna av 90 hp i förstaämnet och 60 hp i andraämnet. Väljer du tre ämnen omfattas ämnesstudierna av 90 hp i förstaämnet och 45 hp vardera i andra- och tredjeämnet.
Tydlig förankring i grundskolan med VFU
Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) innebär att du får möjlighet att tillämpa och utveckla din kommande yrkesroll som ämneslärare under ledning av erfarna lärare i grundskolans verksamhet. VFU:n ger dig också möjlighet att knyta värdefulla kontakter med arbetslivet redan under studietiden.