Gå direkt till innehåll.
Logotyp HKR
  • Trygghet och säkerhet
  • Bibliotek
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare, Greenroom
In English
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
  • Logga in
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare, Greenroom
{{ prevNode.name }}
{{ node.name }}
  • Trygghet och säkerhet
  • Bibliotek
In English
Logotyp HKR
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
Mer innehåll
{{ node.name }} {{ node.name }}
  1. HKR
  2. Gastronomiprogrammet
  3. Recept
  4. Dags för brax
  5. Braxqueneller
  1. HKR
  2. Gastronomiprogrammet
  3. Recept
  4. Dags för brax
  5. Braxqueneller

Braxqueneller - recept

Braxqueneller med ramslök- och jordärtskockssoppa, laxrom och en fräsch fänkålssallad. Receptet är framtaget för att passa och kunna serveras på fine dining-restaurang.

Braxqueneller med ramslök- och jordärtskockssoppa, laxrom och en fräsch fänkålssallad.

Ingredienser
(2–3 portioner)
400 g braxenfärs
5 dl grädde
1 dl ramslök
5 dl fiskbuljong
1 dl ramslöksolja
50 g laxrom, alternativt löjrom, stenbit
2 morötter
1 fänkål
1 dl vitt vin
1 citron
1 dl dill
500 g jordärtskockor
Salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och koka jordärtskockorna i fiskbuljong och vitt vin.
  2. Mixa braxfärs med 4 dl grädde och örterna. Viktigt att ingredienserna
    är kylskåpskalla här. Stansa ut färsen på bakplåtspapper eller forma till
    queneller med sked. Sätt in quenellerna i kyl.
  3. Skala och strimla morötter och fänkål. Smaka av med citronjuice,
    salt och peppar.
  4. Mixa soppan så den blir helt slät tillsammans med ramslök. Addera 1 dl grädde och låt reducera till önskad konsistens.
  5. Baka braxquenellerna i ugn (gärna med ångfunktion) på 125°C i ca 5 min.
  6. Hacka dill och blanda med fänkålen och morötterna.
  7. Servering: Bottna med braxquenell, toppa med fänkål/morotssalladen
    och laxrom. Slå på soppan och ringla över ramslöksoljan.

Braxqueneller med ramslök- och jordärtskockssoppa, laxrom och en fräsch fänkålssallad.

Det gick inte att fullfölja begäran.

Kontakt

{{ staffmember.name }}

{{ staffmember.name }}

{{ staffmember.jobTitle }}

Länk till kontaktuppgifter visas om {{staffdetails.CountDown}} sekunder.

Visa kontaktuppgifter

E-post {{ staffmember.email }}

Telefon {{ staffmember.telephone }}

Digitalt möte: {{ staffmember.zoomUrl }}

Omslag till kokboken Dags för brax.

Dags för brax

Här kan du ladda ner hela det samlade recepthäftet Dags för brax som PDF.

, 4576 kB

Uppdaterad: 2022-02-14 av rimfab

Sidansvarig: Viktoria Olsson

Dela

  • Länk, dela på e-post (öppnas i mail-program)
  • Länk, dela på LinkedIn (öppnas i nytt fönster)
  • Länk, dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)
Dela

Högskolan Kristianstad är en del av COLOURS European University Alliance, ett samarbete med åtta andra europeiska universitet.

Colours logotyp.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Hitta hit

Trygghet och säkerhet​​​​​​​​​​​
Vid nödsituation, ring 112
Högskolans väktare nås på 044-2503650

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Visselblåsning
 
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
© Högskolan Kristianstad 2025
  • LinkedIn (öppnas i nytt fönster)
  • Youtube (öppnas i nytt fönster)
  • Instagram (öppnas i nytt fönster)
  • Facebook (öppnas i nytt fönster)
Följ oss

Högskolan Kristianstad är en del av COLOURS European University Alliance, ett samarbete med åtta andra europeiska universitet.

Colours logotyp.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Hitta hit

Trygghet och säkerhet​​​​​​​​​​​
Vid nödsituation, ring 112
Högskolans väktare nås på 044-2503650

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Visselblåsning
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
© Högskolan Kristianstad 2025