Gå direkt till innehåll.
  • Bibliotek
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare
In English
  • {{ node.Name }}
  • Logga in
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare
{{ prevNode.Name }}
{{ node.Name }}
  • Bibliotek
In English
Logotyp HKR
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
Mer innehåll
{{ node.Name }} {{ node.Name }}
  1. HKR
  2. Gastronomiprogrammet
  3. Recept
  4. Dags för brax
  5. Braxqueneller
  1. HKR
  2. Gastronomiprogrammet
  3. Recept
  4. Dags för brax
  5. Braxqueneller

Braxqueneller - recept

Braxqueneller med ramslök- och jordärtskockssoppa, laxrom och en fräsch fänkålssallad. Receptet är framtaget för att passa och kunna serveras på fine dining-restaurang.

Braxqueneller med ramslök- och jordärtskockssoppa, laxrom och en fräsch fänkålssallad.

Ingredienser
(2–3 portioner)
400 g braxenfärs
5 dl grädde
1 dl ramslök
5 dl fiskbuljong
1 dl ramslöksolja
50 g laxrom, alternativt löjrom, stenbit
2 morötter
1 fänkål
1 dl vitt vin
1 citron
1 dl dill
500 g jordärtskockor
Salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och koka jordärtskockorna i fiskbuljong och vitt vin.
  2. Mixa braxfärs med 4 dl grädde och örterna. Viktigt att ingredienserna
    är kylskåpskalla här. Stansa ut färsen på bakplåtspapper eller forma till
    queneller med sked. Sätt in quenellerna i kyl.
  3. Skala och strimla morötter och fänkål. Smaka av med citronjuice,
    salt och peppar.
  4. Mixa soppan så den blir helt slät tillsammans med ramslök. Addera 1 dl grädde och låt reducera till önskad konsistens.
  5. Baka braxquenellerna i ugn (gärna med ångfunktion) på 125°C i ca 5 min.
  6. Hacka dill och blanda med fänkålen och morötterna.
  7. Servering: Bottna med braxquenell, toppa med fänkål/morotssalladen
    och laxrom. Slå på soppan och ringla över ramslöksoljan.

Braxqueneller med ramslök- och jordärtskockssoppa, laxrom och en fräsch fänkålssallad.

Det gick inte att fullfölja begäran.

Kontakt

{{ staffmember.Name }}
{{ staffmember.Name }}
{{ staffmember.JobTitle }}
Länk till kontaktuppgifter visas om {{staffdetails.CountDown}} sekunder.
Visa kontaktuppgifter
E-post {{ staffmember.Email }}
Telefon {{ staffmember.Telephone }}
Digitalt möte: {{ staffmember.ZoomUrl }}
Omslag till kokboken Dags för brax.

Dags för brax

Här kan du ladda ner hela det samlade recepthäftet Dags för brax som PDF. , 4576 kB
Uppdaterad: 2022-02-14 av {{changedby.Name}} {{changedby.Name}}
Sidansvarig: {{pageresponsible.Name}} {{pageresponsible.Name}}
Dela
Dela

En liten men samtidigt stor högskola, samlad på ett campus.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Rapportera missförhållanden, visselblåsning

Organisationsnummer: 202100-3195

Adress: Högskolan Kristianstad

291 88 Kristianstad

Hitta hit

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Bibliotek
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Om något händer
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
  • Webbkarta
© Högskolan Kristianstad 2023
Följ oss

En liten men samtidigt stor högskola, samlad på ett campus.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Rapportera missförhållanden, visselblåsning

Organisationsnummer: 202100-3195

Adress: Högskolan Kristianstad

291 88 Kristianstad

Hitta hit

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Bibliotek
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Om något händer
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
  • Webbkarta
© Högskolan Kristianstad 2023