Samarbeta med gastronomer
Skulle du och ditt företag ha nytta av att samarbeta med drivna och kreativa gastronomer som är passionerade kring mat och måltider? Gastronomistudenter på Högskolan Kristianstad går under vårterminen 2023 en kurs som rör produktutveckling kopplad till livsmedel. Vill ditt företag bidra till och dra nytta av studenternas kompetens?
Kursen behandlar hela kedjan inom produktutveckling, från att hitta idéer till att leverera ett färdigt paket med ett tydligt budskap på hyllan. Om ditt företag är intresserat av att höra studenters perspektiv, se deras förslag eller bara lära känna eventuella framtida medarbetare, så finns nu en möjlighet för samarbete. Genom att studenterna får jobba med riktiga utmaningar som finns inom ditt företag, blir kursen både mer lärorik och stimulerande för studenter samtidigt som du kan dra nytta av resultaten.
Den 8 december 2022 håller vi en digital träff där varje företag/verksamhet kan ställa frågor, och undersöka på vilka sätt studenter kan utmanas och utvecklas tillsammans med er. Om du sedan går vidare i projektet skriver du ihop en kort lista på utmaningar inom ditt företag kopplade till produktutveckling, som du hade velat att studenter ser närmre på. Sedan deltar ni tillsammans med studenter den 18–19 januari i Imagine, en Design Thinking-workshop på Högskolan Kristianstad. Där sker startskottet av en gemensam resa för att innovera och samverka kring framtidens mat- och måltidslösningar.
Intresseanmälan görs till mats.ahlander@hkr.se.
Upplägg
8 december – Förträff med information
Vi träffas online och pratar om möjligheter som finns för samverkan med studenter.
18–19 januari – Imagine Workshop
Studenter och företag undersöker utmaningar och tar fram förslag tillsammans.
Januari–april – Kursarbete
Studenter jobbar med koncept som togs fram under Imagine tillsammans med er.
26 april – Slutredovisning
Studentgrupper presenterar sina resultat, inklusive provsmakning.