Diana Sjöström, enhetschef på Kostservice i Karlshamn
För Diana Sjöström gick vägen till drömjobbet via gastronomiprogrammet på Högskolan Kristianstad. Diana Sjöström från Sölvesborg hade arbetat inom restaurangbranschen i åtta år när hon 2005 kände att det var dags att ta ett steg vidare i karriären. "Det blev tre fantastiska och lärorika år"
För Diana Sjöström gick vägen till drömjobbet via gastronomiprogrammet på Högskolan Kristianstad. Diana Sjöström från Sölvesborg hade arbetat inom restaurangbranschen i åtta år när hon 2005 kände att det var dags att ta ett steg vidare i karriären.
−Jag trivdes att arbeta med livsmedel och matlagning men kände samtidigt att jag ville utveckla detta intresse till en högre nivå, säger hon.
Eftersom Diana helst ville undvika att bo på annan ort under studierna så var gastronomiprogrammet på Högskolan Kristianstad det självklara valet.
−I inledningen så var avståndet en viktig faktor men efterhand så insåg jag att jag även hade hittat rätt rent utbildningsmässigt. Programmet erbjöd allt det som jag eftersökte och det blev tre fantastiska och lärorika år som jag med glädje blickar tillbaka på.
Sedan 2010 är Diana anställd som enhetschef på Kostservice i Karlshamn. Till arbetsuppgifterna hör bland annat personalansvar för totalt tio kommunala kök, upprättande av matsedlar, upphandlingar, medarbetarsamtal och kommunikation med kommunens politiker.
−Det är ett stimulerande arbete med ständiga utmaningar där jag har stor nytta av alla kunskaper som jag fick under mina tre år på gastronomiprogrammet. Utan denna utbildning i bagaget hade jag aldrig varit där jag är idag, säger Diana Sjöström.