Verksamhetsförlagd utbildning i Gastronomiprogrammet
Under fem veckors verksamhetsförlagd utbildning (VFU) får du som student prova på tänkbara framtida yrkesroller och du får möjligheten att knyta betydelsefulla kontakter med arbetslivet.
Du genomför under VFU:n ett projektarbete utifrån en verksamhetsbaserad frågeställning eller problem. Du kan också arbeta med produktutveckling eller något annat i form av ett uppdrag eller en undersökning.
Avsikten med VFU är att både du som student och uppdragsgivaren ska vinna på samarbetet; uppdragsgivaren får ta del av nya idéer medan du får viktiga erfarenheter och kunskaper.
Exempel på tidigare VFU-uppdrag
Här nedan ser du exempel på projektuppdrag som tidigare gastronomistudenter har utfört under sin VFU. Uppdragen har genomförts inom både små och stora livsmedelsföretag och inom offentliga förvaltningar.
- Näringsberäkning av matkassar.
- Produktutveckling av vegetabiliska proteinkällor.
- Matlagningsevent för återförsäljare.
- Receptutveckling för olika medier.
- Kvalitetssäkring för inköp av livsmedel.
- Undersökning av allergena korskontaminering.
- Marknadsundersökning restauranger.
- App för utvärderingssystem av skolmåltider.
- Måltidspedagogik i förskola.
- Förbättring av måltidsmiljö i särskilt boende.
- Vegetariska måltider i skola och äldreomsorg.
För uppdragsgivare/företag
Är ert företag/organisation inom mat- och måltidsbranschen i behov av nya idéer och energi? Varför inte låta en gastronomistudent göra sin verksamhetsförlagda utbildning hos er! Intresserad? Välkommen att kontakta Viktoria Olsson, programområdesansvarig på telefon 044-2503817 eller viktoria.olsson@hkr.se.