Gå direkt till innehåll.
Logotyp HKR
  • Trygghet och säkerhet
  • Bibliotek
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare, Greenroom
In English
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
  • Logga in
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare, Greenroom
{{ prevNode.name }}
{{ node.name }}
  • Trygghet och säkerhet
  • Bibliotek
In English
Logotyp HKR
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
Mer innehåll
{{ node.name }} {{ node.name }}
  1. HKR
  2. Gastronomiprogrammet
  3. Verksamhetsförlagd utbildning
  1. HKR
  2. Gastronomiprogrammet
  3. Verksamhetsförlagd...

Verksamhetsförlagd utbildning i Gastronomiprogrammet

Under fem veckors verksamhetsförlagd utbildning (VFU) får du som student prova på tänkbara framtida yrkesroller och du får möjligheten att knyta betydelsefulla kontakter med arbetslivet.

Du genomför under VFU:n ett projektarbete utifrån en verksamhetsbaserad frågeställning eller problem. Du kan också arbeta med produktutveckling eller något annat i form av ett uppdrag eller en undersökning.

Avsikten med VFU är att både du som student och uppdragsgivaren ska vinna på samarbetet; uppdragsgivaren får ta del av nya idéer medan du får viktiga erfarenheter och kunskaper.

Exempel på tidigare VFU-uppdrag

Här nedan ser du exempel på projektuppdrag som tidigare gastronomistudenter har utfört under sin VFU. Uppdragen har genomförts inom både små och stora livsmedelsföretag och inom offentliga förvaltningar.

  • Näringsberäkning av matkassar.
  • Produktutveckling av vegetabiliska proteinkällor.
  • Matlagningsevent för återförsäljare.
  • Receptutveckling för olika medier.
  • Kvalitetssäkring för inköp av livsmedel.
  • Undersökning av allergena korskontaminering.
  • Marknadsundersökning restauranger.
  • App för utvärderingssystem av skolmåltider.
  • Måltidspedagogik i förskola.
  • Förbättring av måltidsmiljö i särskilt boende.
  • Vegetariska måltider i skola och äldreomsorg.

För uppdragsgivare/företag

Är ert företag/organisation inom mat- och måltidsbranschen i behov av nya idéer och energi? Varför inte låta en gastronomistudent göra sin verksamhetsförlagda utbildning hos er! Intresserad? Välkommen att kontakta Viktoria Olsson, programområdesansvarig på telefon 044-2503817 eller viktoria.olsson@hkr.se.

 

Uppdaterad: 2024-05-27 av Lina Nilsson Ekedahl

Sidansvarig: Sarah Forsberg

Dela

  • Länk, dela på e-post (öppnas i mail-program)
  • Länk, dela på LinkedIn (öppnas i nytt fönster)
  • Länk, dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)
Dela

Högskolan Kristianstad är en del av COLOURS European University Alliance, ett samarbete med åtta andra europeiska universitet.

Colours logotyp.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Hitta hit

Trygghet och säkerhet​​​​​​​​​​​
Vid nödsituation, ring 112
Högskolans väktare nås på 044-2503650

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Visselblåsning
 
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
© Högskolan Kristianstad 2025
  • LinkedIn (öppnas i nytt fönster)
  • Youtube (öppnas i nytt fönster)
  • Instagram (öppnas i nytt fönster)
  • Facebook (öppnas i nytt fönster)
Följ oss

Högskolan Kristianstad är en del av COLOURS European University Alliance, ett samarbete med åtta andra europeiska universitet.

Colours logotyp.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Hitta hit

Trygghet och säkerhet​​​​​​​​​​​
Vid nödsituation, ring 112
Högskolans väktare nås på 044-2503650

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Visselblåsning
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
© Högskolan Kristianstad 2025