Gå direkt till innehåll.
  • Bibliotek
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare
In English
  • {{ node.Name }}
  • Logga in
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare
{{ prevNode.Name }}
{{ node.Name }}
  • Bibliotek
In English
Logotyp HKR
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
Mer innehåll
{{ node.Name }} {{ node.Name }}
  1. HKR
  2. Magisterprogram i Mat- och måltidsvetenskap
  1. HKR
  2. Magisterprogram i Mat-...
Det gick inte att fullfölja begäran.

Magisterprogram i Mat- och måltidsvetenskap - 60 hp

Magisterprogrammet ges på distans och riktar sig till dig som vill fördjupa dina akademiska kunskaper inom konsumtion och produktion av mat och måltider med särskilt fokus på offentliga måltider.

Om utbildningen

Denna nätbaserade magisterutbildning vänder sig till dig med en relevant kandidatexamen inom ämnet mat och måltider. Du kommer att fördjupa dig i teorier och metoder för att tackla komplexa frågeställningar och kritiskt granska olika företeelser relaterade till ämnet mat- och måltidsvetenskap. Idag är en bred akademisk kunskap och förståelse om konsumtion och produktion av mat och måltider viktig för att lösa rådande samhällsutmaningar. 

Du studerar bland annat:

  • Matvalens komplexitet: den offentliga måltiden från ett konsumentperspektiv 
  • Konsumtions- och produktionsperspektiv på hållbar mat och hållbara måltider
  • Tillämpad statistik inom hälsovetenskaperna
  • Mat för många: tvärvetenskaplig ansats och metodik
  • Valfri fördjupning på avancerad eller grundnivå

Så här ser kursupplägget ut beroende på om du läser på halvfart eller helfart. 

Nätbaserade studier

Studierna är helt nätbaserade och läses antingen under 1 års heltidsstudier eller 2 års halvtidsstudier. Förutom distansstudierna och en magisteruppsats har du möjlighet att göra fem veckors verksamhetsförlagd utbildning (VFU). 

Arbetsmarknad

Efter examen finns möjlighet till en bred arbetsmarknad, du kan till exempel arbeta med kvalitet och utveckling av maten och måltiderna inom offentlig verksamhet eller i livsmedelsindustrin. Programmet förbereder också för en karriär inom akademin och för forskning. Arbetsmarknaden för dig med en magisterexamen i Mat- och måltidsvetenskap. 

Reell kompetens

Saknar du formell behörighet till våra utbildningar, men anser att du har tillräckliga kunskaper för att kunna tillgodogöra dig studierna kan du ansöka om prövning av din reella kompetens. Läs mer om reell kompetens.

alumn food and meal
“The opportunity to study by distance was a key factor”
Meet our alumni Madeleine Neff from Australia! She had been working as a dietarian in a tertiary public hospital for her whole career and was eager to further her skills in public health. Working part-time and living on the other side of the planet, were no problems, since she studied the Master program by distance. Read the interview.
Maria Helmersson
Studenter sökes som brinner för bra mat i vardagen
Måltidsglädje, hållbarhet, hälsa och ekonomi. Många faktorer vägs in när en offentlig måltid tillagas. En examen från Magisterprogrammet i Mat- och måltidsvetenskap bidrar till en viktig helhetssyn på livsmedelsbranschen.
– Förhoppningsvis kan studenterna få en vidare blick på branschen. För den som vill jobba med måltider inom offentlig sektor krävs nämligen ett brett perspektiv. Förmågan att lyfta blicken och se helheten - det är en kompetens som behövs i kommuner och regioner, säger Maria Helmersson. Läs hela intervjun.
Programinformation
Nivå: {{ programmeInfo.Niva }}
Programkod: {{ programmeInfo.Programkod }}-{{ programmeInfo.Inriktningskod }} {{ programmeInfo.Programkod }}
Examen: {{ examen }}
Behörighetskrav: {{ permission }}
  • Utbildningsplan
  • Kursplaner/kursperioder
Programinriktningar
{{ inriktning.Titel }}
Anmälningsalternativ
Start: {{ programme.TerminOchAr }}, vecka {{ programme.Startvecka }}
Studietakt: {{ programme.PtillF.Studietakt }}%
Studieform: {{ programme.StudieForm }} , {{ programme.PtillF.Oblig_sammankomster }} obligatorisk träff {{ programme.PtillF.Oblig_sammankomster }} obligatoriska träffar + {{ programme.PtillF.Oblig_ickeFysiska_sammankomster }} obligatorisk träff online {{ programme.PtillF.Oblig_ickeFysiska_sammankomster }} obligatoriska träffar online {{ programme.PtillF.Oblig_sammankomster }} obligatoriska träffar
Ort: {{ programme.Ort }}
Språk: {{ programme.Sprak }}
Urval: {{ programme.Urval }}
Anmälningskod: {{ programme.AnmalningsKod }}
Anmälan senast: {{ programme.AnmDateWorkDay | date:'yyyy-MM-dd'}}
{{ programme.SokLankText }} Anmäl dig
Sen anmälan

{{programme.ApplicationStartText}}

Stängd för anmälan

OBS! Inställd
In English
  • Master Program in Food and Meal Science
Äldre versioner av programmet
  • Programstart våren 2017
  • Programstart våren 2018
  • Programstart våren 2019
  • Programstart våren 2020
Kontakt
Uppdaterad: 2021-10-12 av {{changedby.Name}} {{changedby.Name}}
Sidansvarig: {{pageresponsible.Name}} {{pageresponsible.Name}}
Kortadress: www.hkr.se/magister-maltidsvetenskap
Dela
Dela
Magisterprogram i Mat- och måltidsvetenskap - 60 hp
Anmäl dig
Stäng

Välj programtillfälle

  • {{ programme.TerminOchAr }}{{ programme.UniqueProperty }}
    Studietakt: {{ programme.PtillF.Studietakt }}%
    Studieform: {{ programme.StudieForm }} , {{ programme.PtillF.Oblig_sammankomster }} obligatorisk träff {{ programme.PtillF.Oblig_sammankomster }} obligatoriska träffar + {{ programme.PtillF.Oblig_ickeFysiska_sammankomster }} obligatorisk träff online {{ programme.PtillF.Oblig_ickeFysiska_sammankomster }} obligatoriska träffar online {{ programme.PtillF.Oblig_sammankomster }} obligatoriska träffar
    Ort: {{ programme.Ort }}
    Språk: {{ programme.Sprak }}
    Urval: {{ programme.Urval }}
    Anmälningskod: {{ programme.AnmalningsKod }}
    Anmälan senast: {{ programme.AnmDateWorkDay | date:'yyyy-MM-dd'}}
    {{ programme.SokLankText }} Anmäl dig
    Sen anmälan
    {{programme.ApplicationStartText}}
    Stängd för anmälan
    OBS! Inställd

En liten men samtidigt stor högskola, samlad på ett campus.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Organisationsnummer: 202100-3195

Adress: Högskolan Kristianstad

291 88 Kristianstad

Hitta hit

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Bibliotek
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Om något händer
  • Covid-19
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
  • Webbkarta
© Högskolan Kristianstad 2022
Följ oss

En liten men samtidigt stor högskola, samlad på ett campus.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Organisationsnummer: 202100-3195

Adress: Högskolan Kristianstad

291 88 Kristianstad

Hitta hit

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Bibliotek
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Om något händer
  • Covid-19
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
  • Webbkarta
© Högskolan Kristianstad 2022