Gå direkt till innehåll.
  • Bibliotek
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare
In English
  • {{ node.Name }}
  • Logga in
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare
{{ prevNode.Name }}
{{ node.Name }}
  • Bibliotek
In English
Logotyp HKR
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
Mer innehåll
{{ node.Name }} {{ node.Name }}
  1. HKR
  2. Samverkan
  3. Regionalt utvecklingscentrum
  4. Konferenser RUCK
  1. HKR
  2. Samverkan
  3. Regionalt...
  4. Konferenser RUCK

Kompetensutvecklingsdag för HK-lärare

Högskolan Kristianstad bjuder in lärare i hem- och konsumentkunskap till en kompetensutvecklingsdag den 29 oktober 2019.

Program

09:00-09:30 Registrering, fika

09:30-09:40 Välkomna! Moderator - Johanna Gerberich

09:40-10:20 Speciell eller universell pedagogik? Daniel Östlund, universitetslektor i pedagogik med inriktning specialpedagogik. Läs mer om innehållet i Daniels föreläsning här.

10:20-10:30 Bensträckare

10:30-11:15 Presentation och diskussion kring kursplaneförslaget för hem- och konsumentkunskap. Sabina Vesterlund, undervisningsråd, Skolverket.

11:15-12:00 Huvudresultaten från Skolinspektionens granskning av hem- och konsumentkunskap presenteras. Hanna Antonsson, utredare & Malin Lundquist, skolinspektör båda Skolinspektionen.

12:00-13:30 Lunch med diskussioner

13:30-14:30 Stafettpresentationer av aktuell HK-relevant forskning och beprövad erfarenhet:

  • Insekter som en kulinarisk delikatess.
    Johanna Gerberich, universitetsadjunkt i mat- och måltidsvetenskap.
  • Tarmbakteriers spridning i miljön - Den mikrobiella loopen: Avlopp via naturen och tillbaka igen.
    Stina-Mina Ehn Börjesson, universitetsadjunkt i mikrobiologi/ekologi.
  • Baobabfrukt och svensk havre i en ny, funktionell dryck… hur går det till?
    Arwa Mustafa, universitetslektor i mat- och måltidsvetenskap med inriktning livsmedelsvetenskap.
  • Vilt varsågoda – om viltkött till vardag och fest.
    Viktoria Olsson, universitetslektor i mat- och måltidsvetenskap.
  • Bakterier i tarmen bra för hela kroppen.
    Elisabet Rothenberg, biträdande professor i näringslära.
  • Dagens unga, framtidens äldre – vad blir det till middag för dem?
    Maria Biörklund Helgesson, universitetsadjunkt i mat- och måltidsvetenskap.

14:30-15:00 Fika

15:00-16:30 Didaktiska perspektiv och diskussion. Karin Höijer, universitetslektor i mat- och måltidsvetenskap.

Plats

Högskolan Kristianstad, hus 6, hörsalen 06-315

Konferensavgift

Pris per deltagare: 1290 kronor, då ingår fika för- och eftermiddag, lunch samt boken ”Didaktik för hem- och konsumentkunskap”. Moms tillkommer, avgiften faktureras.

Anmälan

Anmälan är stängd! Sen, enstaka efteranmälan görs till sofie.hardo@hkr.se Anmälan är bindande, ersättare får utses. När anmälan är skickad korrekt mottar du bekräftelse till den angivna e-post adressen.

* Genom din anmälan samlar Högskolan Kristianstad in uppgifter för att kunna hantera ditt deltagande. Uppgifterna kommer att sparas i syfte att kunna skicka inbjudningar till kommande arrangemang och eventuellt för annan information relaterad till din yrkesroll och för samverkan i regionen som vi tror kan intressera dig. Du kan ta del av det som registrerats om dig eller ha synpunkter på behandlingen eller de uppgifter som samlats in genom att kontakta lärosätets dataskyddsombud på dataskyddsombud@hkr.se

Det gick inte att fullfölja begäran.

Kontakt kring innehåll

{{ staffmember.Name }}
{{ staffmember.Name }}
{{ staffmember.JobTitle }}
Länk till kontaktuppgifter visas om {{staffdetails.CountDown}} sekunder.
Visa kontaktuppgifter
E-post {{ staffmember.Email }}
Telefon {{ staffmember.Telephone }}
Digitalt möte: {{ staffmember.ZoomUrl }}
Det gick inte att fullfölja begäran.

Kontakt kring anmälan

{{ staffmember.Name }}
{{ staffmember.Name }}
{{ staffmember.JobTitle }}
Länk till kontaktuppgifter visas om {{staffdetails.CountDown}} sekunder.
Visa kontaktuppgifter
E-post {{ staffmember.Email }}
Telefon {{ staffmember.Telephone }}
Digitalt möte: {{ staffmember.ZoomUrl }}
Didaktik för hem- och konsumentkunskap, liten
Boken "Didaktik för hem- och konsumentkunskap"
Boken ingår i konferensavgiften!
Uppdaterad: 2020-02-07 av {{changedby.Name}} {{changedby.Name}}
Sidansvarig: {{pageresponsible.Name}} {{pageresponsible.Name}}
Kortadress: www.hkr.se/ruck-hkdag29okt2019
Dela
Dela

En liten men samtidigt stor högskola, samlad på ett campus.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Organisationsnummer: 202100-3195

Adress: Högskolan Kristianstad

291 88 Kristianstad

Hitta hit

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Bibliotek
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Om något händer
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
  • Webbkarta
© Högskolan Kristianstad 2022
Följ oss

En liten men samtidigt stor högskola, samlad på ett campus.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Organisationsnummer: 202100-3195

Adress: Högskolan Kristianstad

291 88 Kristianstad

Hitta hit

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Bibliotek
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Om något händer
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
  • Webbkarta
© Högskolan Kristianstad 2022