Hej ny student!
Vad kul att du ska plugga hos oss! Innan du kommer igång med dina studier är det några saker du behöver göra och veta. Följ vår steg för steg-guide för att inte missa något viktigt. Och missa inte tipsen längre ner på sidan, som gör din studiestart lättare oavsett om du pluggar på campus eller på distans.
Läs välkomstbrevet
Välkomstbrevet innehåller viktig information om din utbildning, till exempel när du måste registrera dig för att inte förlora din plats samt när och var din utbildning startar. Sök fram ditt välkomstbrev på vår webbsida med hjälp av anmälningskoden.
Följ stegen för att komma igång med studierna
1. Skapa lösenord
För att kunna registrera dig på din utbildning och få tillgång till högskolans webbtjänster måste du skapa ett lösenord. För att skapa lösenordet behöver du dina inloggningsuppgifter, de skickas till den e-postadress du uppgav vid antagningen. Du som är antagen till en utbildning med start vårterminen 2023 får mejlet efter den 22 december. Om du inte hittar det, kontrollera e-postlådans skräpkorg. Har du inte fått e-post med inloggningsuppgifter?
2. Registrera dig på din utbildning för att inte förlora din plats
Registrera dig inom den begränsade registreringsperioden för att behålla din plats på utbildningen. Registreringen öppnar en vecka före utbildningens start, innan dess kan du inte registrera dig. Registreringsperioden för din utbildning hittar du i i välkomstbrevet.
3. Logga in i lärplattformen
Senast dagen efter att du registrerat dig kan du logga in på lärplattformen Canvas där mycket av din undervisning kommer ske.
Tips om hur du på bästa sätt använder lärplattformen.
4. Logga in i Studentportalen
I Studentportalen får du nyheter från högskolan, personligt anpassat schema och en översikt av dina pågående kurser. Här hittar du även högskolans webbtjänster och kan bland annat boka tid med studie- och karriärvägledare och studenthälsan samt registrera bibliotekskonto.
5. Beställ HKR-kortet
Om du vistas i högskolans lokaler, även om det endast är vid enstaka tillfällen, behöver du ha HKR-kortet. Det fungerar som ID-kort, passerkort för att komma in i högskolans lokaler samt som utskriftskort vid kopiering.
Beställ HKR-kortet i Studentportalen.
6. Behöver du stöd vid funktionsnedsättning?
Du som har en varaktig funktionsnedsättning kan ha möjlighet till stöd under studierna. Information om ansökan om pedagogiskt stöd.