Forskarutbildning
Utbildning på forskarnivå omfattar antingen fyra års heltidsstudier (240 högskolepoäng) för doktorsexamen, eller två års heltidsstudier (120 högskolepoäng) för licentiatexamen.
Högskolan Kristianstad bedriver forskarutbildning i:
- pedagogiskt arbete (Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i pedagogiskt arbete (pdf, 239 kB))
- vårdvetenskap (Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet vårdvetenskap inom området personcentrering för hälsa och välbefinnande (pdf, 294 kB)).
Intresserad av forskarutbildning?
För forskarutbildning i pedagogiskt arbete och vårdvetenskap tag kontakt med forskningsadministrationen via forskarutbildning@hkr.se.
Högskolan Kristianstad har även nära samarbeten med flera lärosäten gällande forskarutbildning och pågående doktorandprojekt inom andra områden. Är du studerande vid Högskolan Kristianstad och intresserad av att gå vidare till forskarutbildning i dessa områden, ta kontakt med dina lärare och diskutera förutsättningar för det.
Du kan läsa mer om forskarutbildning på Studera.nu
Anställning och antagning
För att kunna antas till forskarutbildningen krävs att du först anställs som doktorand. Det innebär att du måste söka och få en ledig doktorandanställning för att bli antagen. Alla lediga doktorandanställningar utlyses under lediga tjänster.
Om du söker en doktorandtjänst finns information i annonsen om hur din ansökan ska utformas.
Regler för urval och finansiering anges i Högskolan Kristianstads antagningsordning för utbildning på forskarnivå. (pdf, 292 kB)
Behörighet
För att kunna bli antagen till forskarutbildning krävs att du uppfyller både grundläggande och särskild behörighet.
Som grundläggande behörighet krävs att du har avlagt examen på avancerad nivå eller minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå eller på annat sätt inom eller utom landet förvärvat motsvarande kunskaper.
Varje ämnes särskilda behörighetsvillkor anges i ämnets allmänna studieplan.