Bli ett plattformsprojekt
Varje år finns medel att söka för forskningsprojekt på plattformen. Är du anställd på Högskolan Kristianstad, eller i någon av våra samarbetskommuner? Då är du mycket välkommen att skicka in idéer på forskningsprojekt via en STEG 1: Skissansökan.
För att ett projekt ska bli beviljat finansiering krävs att en forskare på Högskolan Kristianstad är projektansvarig samt att en senior forskare är involverad i projektet. Är din idé lämplig för forskningsplattformens verksamheter, men kontakt med forskare saknas, föreslår plattformen gärna forskare.
Vid frågor kontakta fphis@hkr.se
Utlysning: Sök projektstöd för 2026
Forskningsplattformen Hälsa i Samverkan öppnar utlysningen för projektmedel för 2026. Utlysningen riktar sig till projekt med redan godkända skissansökningar (STEG 1). Totalt avsätter FPHiS 11 forskningsmånader för denna utlysning.
Ansökningar som har ett tydligt fokus på utvecklingen av en god och nära vård prioriteras. Även ansökningar med en välmotiverad och hög grad av samverkan med aktörer utanför akademin prioriteras.
Den preliminära projektstarten är den 1 januari 2026, och projekten bör omfatta ett år. Ett riktmärke för en ansökan är att den bör omfatta mellan 1–3 månader per projekt.
Ansökan görs genom att skicka in STEG 2: projektansökan till fphis@hkr.se. Vetenskapliga rådet fungerar rådgivande, medan beslut fattas av verksamhetsledaren för FPHiS. Bedömningen sker enligt de befintliga kriterierna för STEG 2: projektansökan.
Viktiga datum
- Utlysningen öppnar: 15 april 2025
- Utlysningen stänger: 1 september 2025
- Beslut meddelas senast: 7 oktober 2025
Process för att bli ett plattformsprojekt
Alla idéer granskas noggrant för att säkerställa att projektet är relevant för verksamheterna men också att den vetenskapliga kvaliteten är hög.
Steg 1/skissansökan bedöms både av presidiet och av samordningsgruppen som tar ställning till om projektidén är relevant för deras verksamheter.
Steg 2 ansökan granskas och diskuteras i det vetenskapliga rådet för att säkerställa att hög vetenskaplig kvalitet uppnås.
Ansökan om doktorandtjänst kan endast ske vid särskilda utlysningar.
Slutrapporten ska vara forskningsplattformen tillhanda senast 6 månader efter finansieringen är avslutad. Om inga publikationer kan uppvisas, ska en rapport författas som ingår i plattformens rapportserie.