Nyhetsbrev mars 2016
Det är vår i luften och matglädjen hos gastronomerna på Högskolan Kristianstad är högre än någonsin! Till och med den 15 april går det att ansöka till Gastronomiprogrammet och till våra fristående kurser på Högskolan Kristianstad.
Läskande hipsterdrycken kombucha i ny tappning
Nya dryckeskulturer får fäste i Sverige med jämna mellanrum. Precis som chai och chaga har nu ännu en ny kultur med rötter i öster kommit, och det i dubbel bemärkelse, vilket två studenter på Högskolan Kristianstad tagit fasta på och kultiverat fram sin alldeles egen kombucha. Läs hela artikeln om kombucha.
Snart dags att söka utbildningar inför hösten 2016!
Den 15 mars öppnade anmälan för utbildningar med start hösten 2016 och sista anmälningsdag är 15 april. Inom området mat- och måltidskunskap finns både Gastronomiprogrammet och fristående kurser. Välkommen med din anmälan till inspirerande och matnyttiga studier!
Forskning: barn och grönsaker
Hanna Sepp, universitetslektor i mat- och måltidskunskap vid Högskolan Kristianstad, inleder nu en forskning som kommer att pågå i alla kommunala förskolor i Uddevalla kommun fram till juni. Genom att testa en grönsak i taget ska man ta reda på vilka grönsaker barnen känner till. Man kommer att undersöka om barnen vågar äta av grönsaken och under några veckors tid serveras denna grönsak i olika maträtter. Efter fyra veckor ska man se om det är fler av barnen som vågar smaka på grönsaken.
Food Hackaton - Knäckebröd på syrsor och mat genom 3D-skrivare
Tävlingen Food Hackaton gick av stapeln i januari, för tredje året i rad. Det bjöds på massor av god mat, innovativa idéer och stor entusiasm när Krinova bjöd in till den populära tävlingen. Under 48 timmar tog deltagarna sig an en utmaning från olika företag med livsmedelsinriktning och presenterade sedan en lösning.
Alla grupperna som vann hade gastronomer eller gastronomistudenter med i gruppen! Läs hela artikeln.
Tips på dialogmöten om skånsk livsmedelsstrategi
Region Skåne bjuder in dig som arbetar med livsmedel, mat och måltider, direkt eller indirekt, till dialogmöten för att få dina tankar och åsikter om Skånes livsmedelsstrategi. Hur vi kan jobba tillsammans för en stark och hållbar livsmedelskedja i Skåne.