-
Nyhetsbrevet april 2022
Nu är ansökan öppen till våra program och kurser som startar hösten 2022. Du som vill höja din kompetens inom mat- och måltidsvetenskap kan välja bland flera olika fristående kurser. Som vanligt erbjuder vi även vårt populära Gastronomiprogram. Ansökan stänger 19 april. I detta nyhetsbrev kan du läsa om givande examensarbeten och forskningsprojekt, spännande event och om gastronomerna som blev korvmadamer. Vi söker även en ny kollega till avdelningen för Mat- och måltidsvetenskap. Trevlig läsning!
-
Nyhetsbrevet oktober 2021
Nu är det dags! Ansökan till vårens utbildningar är öppen fram till 15 oktober - välj bland både kurser och ett magisterprogram. Läs också om givande samverkansprojekt, ministerbesök på högskolan och spännande forskningsprojekt om dofter som påverkar vår hälsa och om forskare som ska fixa mer tång till våra tallrikar.
-
Nyhetsbrevet mars 2021
Dags för något nytt? Studera till hösten! Nu är ansökan öppen till våra utbildningar som startar hösten 2021. Inom mat- och måltidsvetenskap erbjuder vi som vanligt flera fristående kurser, varav många läses på distans och såklart Gastronomiprogrammet. I detta nyhetsbrev kan du bland annat läsa intervjuer med ett par av våra alumner, Felix och Erika, om vad de gör idag. Vi passar även på att bjuda in till en digital nätverksdag den 23 mars tillsammans med Gastronomiprogrammet. Trevlig läsning!
-
Nyhetsbrev oktober 2020
Höstterminen är nu i full gång! Det är en lite annorlunda höst på grund av coronaläget, men tack vare skickliga lärare och engagerade studenter fungerar det riktigt bra! Sedan terminens start har vi hybridundervisning som innebär att undervisningen anpassas för att minska smittspridningen och så mycket som möjligt sker digitalt. Vi möts också på campus i mindre grupper för kvalitetssäkrade kökspass, laborationer och studiebesök. Mat- och måltidsvetenskap involverar ju alla sinnen och det praktiska, kreativa, sociala och hantverksmässiga ska också få spelrum. Här kommer höstens nyhetsbrev från mat- och måltidsgruppen på Högskolan Kristianstad!
-
Nyhetsbrev april 2020
Vill du påverka framtidens mat och måltider? Nu är ansökan öppen till utbildningar som startar till hösten. Inom mat-och måltidsvetenskap erbjuder vi som vanligt flera fristående kurser, varav många läses på distans och såklart vårt Gastronomiprogram. I detta nyhetsbrev får du träffa och höra när gastronomistudenten Maja Svensson berättar sin story i en ny film. Vi bjuder även på trevlig läsning om spännande studentevent och forskningsprojekt.
-
Nyhetsbrev oktober 2019
Höstterminen är i full gång och det har som vanligt hunnit hända en hel del spännande inom området mat och måltid. Läs bland annat om insekter som mat, något som kan bli lagligt att sälja i butik inom ett par år. Inspireras också av våra fantastiska alumner. Vi påminner även om att ansökan är öppen till vårens utbildningar, sista ansökningsdag är 15 oktober.
-
Nyhetsbrev juni 2019
Nu får vi lov att säga att det är sommar och för många har även semestern börjat! Här kommer lite sommarläsning. Vi berättar bland annat om våra gastronomistudenter i åk 2 som återigen har presenterat spännande idéer inom produktutveckling och kreativa framtidslösningar. Vi har även släppt iväg ett glatt gäng nyexaminerade gastronomer redo att ta sig an nya utmaningar!
-
Nyhetsbrev april 2019
Våren är i antågande och vi går mot ljusare och varmare dagar! Vi vill tipsa om att ansökan är öppen till utbildningar som startar hösten 2019. Inom mat-och måltidsvetenskap erbjuder vi som vanligt flera fristående kurser, många läses på distans, och såklart vårt Gastronomiprogram. I detta nyhetsbrev kan du läsa om vår alumnstudent som nu jobbar som specialist på hållbart ätande. Vi har också varit med på flera spännande event inom mat och måltider som vi vill berätta om.