Uppdrag Mat och måltid
Vi samordnar och utvecklar kompetensutveckling för yrkesverksamma inom mat- och måltidsbranschen inklusive offentlig verksamhet. Vi utför även sensorisk utvärdering på uppdrag av företag och forskningsorganisationer med hjälp av paneler: analytiska paneler, konsumentpaneler och paneler on-line.
Nedan finns exempel på utbildningar och tjänster som vi kan genomföra.
Sensorik och produktutveckling
Har ni behov av sensorisk utvärdering kan ni vända er till vår laboratorietekniker inom kök och sensorik, Per Magnusson.
Tillsammans kan vi ta fram förslag på genomförande av både konsumenttester, analytiska tester och webenkäter som svarar mot era behov. Som exempel kan nämnas ett konsumenttest av olika kaffesorter som genomförts på uppdrag av ett större företag och ett flertal forskningsuppdrag. Vi hjälper er mäta gillande av er produkt för att få reda på hur den står sig i konkurrensen samt vilka potentiella förbättringsmöjligheter som kan finnas.
Nutritions- och hälsoområdet
Expertmedverkan, skräddarsydda föredrag och kurser hos beställaren eller i Högskolans lokaler av våra medarbetare inom områdena nutrition, hållbarhet och hälsa.
Här presenteras några medarbetare som är efterfrågade föreläsare:
Maria Biörklund Helgeson
Elisabet Rothenberg, läs om Elisabets kompetens.
Karin Wendin, läs om Karins kompetens.
Kompetensutveckling för yrkesverksamma
Inom skolområdet
Kompetensutvecklingsdag för HK-lärare
Högskolan Kristianstad bjöd in lärare i hem- och konsumentkunskap till en kompetensutvecklingsdag den 29 oktober 2019.
Kurser i Hem- och konsumentkunskap inom Lärarlyftet
Genom Lärarlyftet kan du som är lärare komplettera din legitimation med fler behörigheter. Högskolan Kristianstads kurser inom lärarlyftet.
Inom livsmedelsindustrin
Flera av Högskolans fristående kurser inom mat- och måltidsområdet kan anpassas till uppdragsformat. Kontakta Viktoria Olsson för att diskutera lösningar för era medarbetare. Exempel på fristående kurser:
Sensorisk analys av livsmedel, grundkurs - 7,5 hp.
Egenkontroll och tillämpning av HACCP - 7,5 hp.
Livsmedelsmikrobiologi - 7,5 hp.
Kommunikation av mat och måltid - 7,5 hp.
Matvalens komplexitet: den offentliga måltiden från ett konsumentperspektiv - 7,5 hp.
Konsumtions- och produktionsperspektiv på hållbar mat och hållbara måltider - 7,5 hp.