Nyhetsbrevet Mat och måltid
-
Nyhetsbrev oktober 2020
Höstterminen är nu i full gång! Det är en lite annorlunda höst på grund av coronaläget, men tack vare skickliga lärare och engagerade studenter fungerar det riktigt bra! Sedan terminens start har vi hybridundervisning som innebär att undervisningen anpassas för att minska smittspridningen och så mycket som möjligt sker digitalt. Vi möts också på campus i mindre grupper för kvalitetssäkrade kökspass, laborationer och studiebesök. Mat- och måltidsvetenskap involverar ju alla sinnen och det praktiska, kreativa, sociala och hantverksmässiga ska också få spelrum. Här kommer höstens nyhetsbrev från mat- och måltidsgruppen på Högskolan Kristianstad! -
Nyhetsbrev april 2020
Vill du påverka framtidens mat och måltider? Nu är ansökan öppen till utbildningar som startar till hösten. Inom mat-och måltidsvetenskap erbjuder vi som vanligt flera fristående kurser, varav många läses på distans och såklart vårt Gastronomiprogram. I detta nyhetsbrev får du träffa och höra när gastronomistudenten Maja Svensson berättar sin story i en ny film. Vi bjuder även på trevlig läsning om spännande studentevent och forskningsprojekt. -
Nyhetsbrev oktober 2019
Höstterminen är i full gång och det har som vanligt hunnit hända en hel del spännande inom området mat och måltid. Läs bland annat om insekter som mat, något som kan bli lagligt att sälja i butik inom ett par år. Inspireras också av våra fantastiska alumner. Vi påminner även om att ansökan är öppen till vårens utbildningar, sista ansökningsdag är 15 oktober. -
Nyhetsbrev juni 2019
Nu får vi lov att säga att det är sommar och för många har även semestern börjat! Här kommer lite sommarläsning. Vi berättar bland annat om våra gastronomistudenter i åk 2 som återigen har presenterat spännande idéer inom produktutveckling och kreativa framtidslösningar. Vi har även släppt iväg ett glatt gäng nyexaminerade gastronomer redo att ta sig an nya utmaningar! -
Nyhetsbrev april 2019
Våren är i antågande och vi går mot ljusare och varmare dagar! Vi vill tipsa om att ansökan är öppen till utbildningar som startar hösten 2019. Inom mat-och måltidsvetenskap erbjuder vi som vanligt flera fristående kurser, många läses på distans, och såklart vårt Gastronomiprogram. I detta nyhetsbrev kan du läsa om vår alumnstudent som nu jobbar som specialist på hållbart ätande. Vi har också varit med på flera spännande event inom mat och måltider som vi vill berätta om.