Gå direkt till innehåll.
Logotyp HKR
  • Trygghet och säkerhet
  • Bibliotek
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare, Greenroom
In English
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
  • Logga in
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare, Greenroom
{{ prevNode.name }}
{{ node.name }}
  • Trygghet och säkerhet
  • Bibliotek
In English
Logotyp HKR
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
Mer innehåll
{{ node.name }} {{ node.name }}
  1. HKR
  2. Gastronomiprogrammet
  3. Arbetsmarknaden för gastronomer
  4. Karriärsdag Gastronomer
  1. HKR
  2. Gastronomiprogrammet
  3. Arbetsmarknaden för...
  4. Karriärsdag Gastronomer

Nätverksdag med gastronomer!

Gastronomiprogrammet bjuder in dig som är arbetsgivare från livsmedelssektorn och andra med intresse för utbildningen till en nätverksdag fredagen den 21 mars. 

Studenter på gastronomiprogrammet

Nätverksdagen 2025

Nätverksdagen är ett tillfälle för livsmedelssektorn och framtidens gastronomer att mötas för att skapa nya kontaktytor, erfarenhetsutbyten och kompetensutveckling. Passa även på att bli inspirerade av våra föredragshållare Sofia Ulver från Lunds universitet och Axel Welinder från Högskolan Kristianstad. 
Vi ser fram emot en inspirerande dag tillsammans! 

När: Fredag 21 mars 2025. Kl. 09.30-15:00.
Var:  Högskolan Kristianstad, sal 18-425 (förmiddag) och Gastronomin hus 180 (eftermiddag). Karta över campus. (pdf, 75 kB)
Anmälan: Anmäl deltagande senast 19 mars.
Vi bjuder på vegetarisk lunch och fika. Ange allergier eller andra önskemål gällande maten i samband med anmälan. 
Till anmälningsformulär.

Arbetar du på ett företag eller i en organisation och har inte möjlighet att närvara hela dagen men önskar vara med vid lunchen eller träffa studenter? Kontakta Sarah Forsberg, Programområdesansvarig Mat- och måltidsvetenskap, sarah.forsberg@hkr.se

Program

09.00–09.30 Kaffe och smörgås
Dagen inleds med en lätt frukost och möjlighet att träffa andra deltagare.

09.30 Välkomsthälsning
Introduktion till gastronomiprogrammet och nätverksdagen.

09.45–10.15 Trender i konsumtionskulturen.
Sofia Ulver, docent i konsumtionskultur på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet, håller en presentation om den svenska ”foodien” och aktuella trender inom konsumtionskulturen.

10.20–11.10 Från ord till handling – konsumentbeteende i butik.
Axel Welinder, universitetslektor i företagsekonomi vid Högskolan Kristianstad, föreläser om hur konsumenter (inte) omsätter sina intentioner i praktiken vid valet av svenskproducerade livsmedel.

11.15–11.45 Gastronomisk hårdrock.
Adam Strömgren, gastronom och Food and Beverage Coordinator vid Sweden Rock, delar med sig av sin resa inom gastronomin.

11.45–12.00 Konsten att mingla och nätverka.
Marie Felix, utredare inom alumnsamordning och studentupplevelse vid Högskolan Kristianstad, ger konkreta tips för effektivt nätverkande.

12.10–13.00 Vegetarisk lunch på Gastronomin.
Maria Gauffin och Thora Hjartardottir, alumner och numera universitetsadjunkt respektive köksansvarig vid Högskolan Kristianstad, bjuder på en smakrik vegetarisk lunch.

13.00–15.00  Parallella sessioner:

  • Minimässa – Möt branschrepresentanter och alumner.
  • Karriärworkshop – Få tips och inspiration för din framtida yrkesbana.
  • Nätverkande – Bygg relationer och knyt värdefulla kontakter.

Minimässa på eftermiddagen

Vill du visa upp ditt företag eller organisation? På eftermiddagen finns det möjlighet för utställare att medverka på en minimässa. Vid intresse kontakta Sarah Forsberg, Programområdesansvarig Mat- och måltidsvetenskap, sarah.forsberg@hkr.se

Mat- och måltidsvetenskap

Det här är Mat- och måltidsvetenskap

Mat- och måltidsvetenskap ​​förenar kunskap om livsmedel ​​och nutrition med hälsa och ​hållbarhet – från produktion ​​till konsumtion. Med matkultur ​och kreativitet skapas ​hantverk och måltidsupplevelser för framtidens ​konsumenter. Vill du veta mer? Ladda ner denna pdf.

pdf, 51 kB
  • Information om Gastronomiprogrammet
  • Följ oss på Instagram
  • Magisterprogrammet i Mat- och måltidsvetenskap

Uppdaterad: 2025-03-13 av Lina Nilsson Ekedahl

Sidansvarig: Sarah Forsberg

Kortadress: www.hkr.se/natverksdag-gastronomi

Dela

  • Länk, dela på e-post (öppnas i mail-program)
  • Länk, dela på LinkedIn (öppnas i nytt fönster)
  • Länk, dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)
Dela

Högskolan Kristianstad är en del av COLOURS European University Alliance, ett samarbete med åtta andra europeiska universitet.

Colours logotyp.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Hitta hit

Trygghet och säkerhet​​​​​​​​​​​
Vid nödsituation, ring 112
Högskolans väktare nås på 044-2503650

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Visselblåsning
 
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
© Högskolan Kristianstad 2025
  • LinkedIn (öppnas i nytt fönster)
  • Youtube (öppnas i nytt fönster)
  • Instagram (öppnas i nytt fönster)
  • Facebook (öppnas i nytt fönster)
Följ oss

Högskolan Kristianstad är en del av COLOURS European University Alliance, ett samarbete med åtta andra europeiska universitet.

Colours logotyp.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Hitta hit

Trygghet och säkerhet​​​​​​​​​​​
Vid nödsituation, ring 112
Högskolans väktare nås på 044-2503650

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Visselblåsning
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
© Högskolan Kristianstad 2025